Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Do nového roku s vyváženou snídaní!

6. 01. 2008 | Diety
Jak lépe začít nový rok, než se správným předsevzetím?! Důležité ale je, jak moc reálná naše předsevzetí jsou. Většina žen si do nového roku přeje něco mimořádného, proto padají závazky jako „zhubnu do léta 20 kilo“ nebo „zbavím se svého velkého zadku“. Rozhodně je ale lepší dávat si předsevzetí mírnější a dlouhodobá. Třeba takový závazek jako „budu pravidelně a vyváženě snídat“ se velmi často projeví úbytkem hmotnosti, ale přitom není tak radikální, abychom ho hned 2. ledna přestali dodržovat.

Odborníci často zdůrazňují, že ženy, které se trápí svou váhou, dělají jednu zásadní chybu – chtějí všechno hned. Rozhodnou se, že budou držet krátkodobou drastickou dietu, při které zhubnou požadovaný počet kilogramů. Zapomínají ale, že i když se jim podaří shodit, po návratu k normálnímu jídelníčku svá kila rychle naberou zpět. Do nového roku s vyváženou snídaní! Pokud tedy chcete nastálo shodit kila navíc, musíte trvale změnit jídelníček tak, aby to pro vás nebylo velké trápení - tedy najít si potraviny, které vám chutnají a jsou málo kalorické. Ideální je zařadit do jídelníčku hodně zeleniny a ovoce, celozrnných výrobků, mléčných produktů, cereálií a tekutin.

Začátek nového roku je ideální příležitostí, kdy si najít své oblíbené „dietní“ potraviny a naučit se je pravidelně jíst. Vybírejte podle zdravého rozumu – bůček asi nebude to nejzdravější, celozrnná sušenka plná cereálií bude určitě lepší. Naučte se jíst pravidelně a hlavně pozor na to, abyste během dne neměli hlad.

Hladověním se totiž nehubne!



Jednou z největších dietních chyb je, že lidé pravidelně nesnídají. „Snídaně je nejdůležitější jídlo dne – startuje tělo po 8 hodinách spánku, takže když ji vynecháme, brzy přijde únava,“ říká doktorka Kateřina Cajthamlová. A jak by tedy podle ní měla správná snídaně vypadat? „Měla by obsahovat dostatek vitamínů (z džusu či ovoce), pomalé glycidy (z celozrnného pečiva, křehkých chlebů nebo cereálií – například BeBe Dobré ráno) a trochu bílkovin – postačí jogurt. Snídaně by se měla konzumovat v klidu a může být i sladká, pokud tedy nemáte nějaké zdravotní omezení.“

Do nového roku s vyváženou snídaní! Dejte si tedy letos lepší novoroční předsevzetí – že budete každý den vyváženě a zdravě snídat! A klidně i sladce. BeBe Dobré ráno jsou pro sladký začátek dne jako stvořené!

Hnutí za dobrou snídani je sdružení všech, kterým záleží na dobré snídani. Snaží se ukázat, jak by měla správná snídaně vypadat, a dokázat Čechům, že na správnou snídani se čas vždycky najde. Hnutí má mezi svými členy odborníky z řad lékařů – například paní doktorku Kateřinu Cajthamlovou a prof. Stanislava Hrubého. Více na Hnutí za dobrou snídani.

BeBe Dobré ráno je nejsilnější značka v segmentu suchých sušenek na českém trhu, její tržní podíl je 40 %. Sušenky BeBe Dobré ráno jsou nutričně hodnotné a díky obsahu cereálií a vlákniny přispívají ke zdravému životnímu stylu. BeBe Dobré ráno jsou k dostání v šesti chuťových variacích (Müsli s ovocem, Oříškové s medem, Kakaové, S vlákninou a ovocem, 4 cereálie a mléko, Kakaové –25 % cukru). BeBe Dobré ráno vyrábí společnost Opavia-LU. Více na Hnutí za dobrou snídani.

Do nového roku s vyváženou snídaní! Akciová společnost Opavia-LU vznikla 1. 1. 1999 jako jedna z nástupnických organizací bývalé společnosti Čokoládovny, a. s.. Opavia a.s. je největším výrobcem trvanlivého pečiva ve střední a východní Evropě. Chutné a kvalitní cereální sušenky, oplatky a slané pečivo prodávané pod značkou Opavia jsou u českých a moravských spotřebitelů natolik oblíbené, že značku Opavia považují už několik let za nejlepší potravinářskou značku u nás. Více na www.opavia-lu.com.

Hana Nováková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vnučky mají rády-já neSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jo bebe dětem kupuji mají ho rádiSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mnam, bebe mam rada...;-)
Obrázek uživatelky
profil
Už můj otec mě co malou holku učil ráno snídat. Dnes sice snídani trošku odbývám - ráno si dávám s dětmi jen kávu, snídani si vychutnám teprve kolem půl deváté, kdy už mám byt uklizený a vše hotové.
Ruku na srdce - kdo bude na první den v roce připravovat takovou snídani? Po Silvestru to určitě nebude - leda pro ty, co jej zaspali
Obrázek uživatelky
profil
BEBE mám moc ráda ale vemte si cenu vyjde mě levněji bílí jogurt s trochou mysli
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles