Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrá čtvrť se vrací na obrazovku České televize

4. 01. 2008 | Televizní tipy
Příběh čtveřice gymnazistů, jejich spolužáků, kamarádů, rodičů i kantorů se stal při premiéře seriálu v roce 2005 natolik divácky úspěšným, a to nejen u mladého publika, ale pro všechny generace, že se jeho tvůrci scenáristka Lucie Konášová a režisér Karel Smyczek rozhodli obohatit osudy oblíbených hrdinů o jejich pokračování. Na původních jedenáct dílů, které si nyní mohou diváci v repríze zopakovat, naváže dalších jedenáct premiérových dílů.

Příběh osmnáctileté Zuzany, která se s rodiči a malými brášky stěhuje z honosné vily, kde prožila dětství, do stísněného panelového bytu, začíná setkáním se synem nového majitele vily Michalem. A to Zuzana ještě netuší, že s tímhle protivným klukem mají společně strávit ve stejné maturitní třídě celý školní rok... „Dobrá čtvrť je ta, kde mám dobré sousedy. Pro každého to může být něco jiného. Někdo si myslí, že to jsou vilové čtvrti, ale nejsou. Ani v našem příběhu,“ říká režisér Jiří Smyczek v rozhovoru na webovém speciálu Dobré čtvrti, kde naleznete informace o seriálu, rozhovory s tvůrci, herci a řadu dalších zajímavostí.

seriál Dobrá čtvrť seriál Dobrá čtvrť














Představitelé pro hlavní role čtyřlístku studentů byli vybíráni v pečlivém castingu. Volba představitelky role Zuzany byla nejnáročnější, protože kromě hereckých schopností musela navíc splňovat kritéria pro výběr manekýnek a fotomodelek. Ve své roli je totiž okolnostmi přinucena nafotit sérii aktů, což jí pak způsobí nemálo problémů. V konkurenci nakonec nejlépe obstála půvabná Anna Kulovaná (Zuzana Haselbachová). Roli její nejlepší kamarádky Katky, která své problémy začne nesmyslně řešit s pomocí drogy, získala skvělá Martha Issová (Katka Erhartová) a do role samaritána Honzy byl obsazen Pavel Trojan (Honza Opelík). Představitel přitažlivého kluka Michala je Přemysl Boublík (Michal Koreň). Kromě Marthy Issové se zbývající tři mladí herci ze čtyřlístku hrdinů ocitli před televizními kamerami vůbec poprvé a přesto jsou jejich výkony velmi přesvědčivé.

seriál Dobrá čtvrť seriál Dobrá čtvrť














V rolích dospělých postav exceluje řada vynikajících herců: Jana Preissová (třídní profesorka Svobodová), Jiří Schmitzer (ředitel gymnázira Kotlář), Veronika Gajerová (Zuzanina matka), Zdeněk Žák (Zuzanin otčím), Tomáš Hanák (Katčin otec – fotograf Erhart), Jiří Pecha (Honzův děda), Vilma Cibulková (Michalova matka), Milan Bahul (Michalův otec), Jiřina Jirásková (matka profesorky Svobodové), František Němec (přítel profesorky Svobodové), Milan Šteindler (školník gymnázia), David Švehlík (tělocvikář Prachař), Barbora Srncová (učitelka Kopičková) a další.

seriál Dobrá čtvrť seriál Dobrá čtvrť














Setkání s tvůrci oblíbeného seriálu Dobrá čtvrť před natočením jeho první části uvidíte ve Filmu o seriálu Dobrá čtvrť (2005) režiséra Václava Křístka v neděli 6. 1. na ČT1 od 14.40 hodin a v neděli 13. 1. na ČT2 od 01.45 hodin.

Seriál o studentech, kantorech a rodičích můžete opět sledovat od 7. ledna vždy v pondělí na ČT1 od 20.00 hodin. Jejich životní příběhy pak završí nové pokračování seriálu Dobrá čtvrť, které Česká televize uvede od 31. března 2008.

Více informací o seriálu Dobrá čtvrť se dozvíte také na oficiálních
webových stránkách seriálu Dobrá čtvrt.

Zdroj, foto: Česká televize

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !