Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrodružný výlet na Černou horu

9. 08. 2015 | Vaše tipy

Jeden červencový víkend bylo nádherné počasí, a tak jsem se s kamarádkou rozhodla, že se vydáme pěšky z Jánských Lázní na Černou horu. Kamarádka bydlí od Černé hory asi 40 kilometrů, což jsme ujely autem během chvíle.

Auto jsme nechaly na místním velkém parkovišti za menší poplatek a vyrazily jsme nahoru po svých. Nastudovaly jsme si, že pro nás nejlepší trasa je po červené turistické trase. Prakticky ještě v Jánských Lázních jsme potkaly nějakou místní paní, která nám poradila, že to můžeme vzít i po sjezdovce nahoru a měly bychom tam být mnohem rychleji a ta cesta není zase až tak náročná. Obě jsme ji ochotně poslechly a přidaly jsme do kroku.

Vzhledem k tomu, že v ten den bylo asi 35°C, bylo nám neuvěřitelné horko a docela jsme litovaly toho, že jsme místní paní poslechly. Nějak nás v tu chvíli nenapadlo, že cesta po sjezdovce bude velmi strmá a náročnější. Překonaly jsme asi 3 sjezdovky, jelikož se nám nechtělo vracet dolů a absolvovat tohle všechno opět znova a zbytek cesty jsme už potom šly po asfaltové silnici, která se tam díky Bohu zjevila.

Černá HoraVe výsledku z Jánských Lázní jsme na Černou horu tímto stylem došly asi za 2 hodinky čistého času. V místním bufetu jsme si daly studenou točenou limonádu a menší občerstvení, trošku jsme si odpočinuly a kochaly jsme se krásným výhledem dolů (bylo krásně vidět na Sněžku a potom i na druhou stranu po okolních městech a vesničkách).

S kamarádkou jsme si nahoře půjčily koloběžky a dole v Jánkách jsme byly za necelých krásných 20 minut času. Domů jsme dojely vyčerpané, ale plné zážitků a musím říct, že to byl parádní povedený výlet. Ale poučení pro příště: raději neposlouchat místní, nebo se alespoň poptat na detaily cesty :).

Jinak ten den, co jsme na Černou horu došly, tam údajně bylo doposud nejvíce návštěvníků za tento rok.


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dobrodružný výlet na Černou horu:

Dobrodružný výlet na Černou horu
Dobrodružný výlet na Černou horu
Dobrodružný výlet na Černou horu
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkto jste si teda daly - před 14 dny jsem byla také s kámoškou na Černé Hoře, ale byly jsme ubytované přímo na Černé Boudě, tak jsem se snažily dělat hřebenovku a bylo to moc fajn.... je tam krásně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle