Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dobrodružný výlet na Černou horu

9. 08. 2015 | Vaše tipy

Jeden červencový víkend bylo nádherné počasí, a tak jsem se s kamarádkou rozhodla, že se vydáme pěšky z Jánských Lázní na Černou horu. Kamarádka bydlí od Černé hory asi 40 kilometrů, což jsme ujely autem během chvíle.

Auto jsme nechaly na místním velkém parkovišti za menší poplatek a vyrazily jsme nahoru po svých. Nastudovaly jsme si, že pro nás nejlepší trasa je po červené turistické trase. Prakticky ještě v Jánských Lázních jsme potkaly nějakou místní paní, která nám poradila, že to můžeme vzít i po sjezdovce nahoru a měly bychom tam být mnohem rychleji a ta cesta není zase až tak náročná. Obě jsme ji ochotně poslechly a přidaly jsme do kroku.

Vzhledem k tomu, že v ten den bylo asi 35°C, bylo nám neuvěřitelné horko a docela jsme litovaly toho, že jsme místní paní poslechly. Nějak nás v tu chvíli nenapadlo, že cesta po sjezdovce bude velmi strmá a náročnější. Překonaly jsme asi 3 sjezdovky, jelikož se nám nechtělo vracet dolů a absolvovat tohle všechno opět znova a zbytek cesty jsme už potom šly po asfaltové silnici, která se tam díky Bohu zjevila.

Černá HoraVe výsledku z Jánských Lázní jsme na Černou horu tímto stylem došly asi za 2 hodinky čistého času. V místním bufetu jsme si daly studenou točenou limonádu a menší občerstvení, trošku jsme si odpočinuly a kochaly jsme se krásným výhledem dolů (bylo krásně vidět na Sněžku a potom i na druhou stranu po okolních městech a vesničkách).

S kamarádkou jsme si nahoře půjčily koloběžky a dole v Jánkách jsme byly za necelých krásných 20 minut času. Domů jsme dojely vyčerpané, ale plné zážitků a musím říct, že to byl parádní povedený výlet. Ale poučení pro příště: raději neposlouchat místní, nebo se alespoň poptat na detaily cesty :).

Jinak ten den, co jsme na Černou horu došly, tam údajně bylo doposud nejvíce návštěvníků za tento rok.


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dobrodružný výlet na Černou horu:

Dobrodružný výlet na Černou horu
Dobrodružný výlet na Černou horu
Dobrodružný výlet na Černou horu
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkto jste si teda daly - před 14 dny jsem byla také s kámoškou na Černé Hoře, ale byly jsme ubytované přímo na Černé Boudě, tak jsem se snažily dělat hřebenovku a bylo to moc fajn.... je tam krásně.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles