Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

DoktorKA - Jste tikající bomba? Epidemie cukrovky

11. 03. 2015 | Televizní tipy
O zdraví a o léčbě nemocí v inspirativní talk show DoktorKA - Jste tikající bomba? Epidemie cukrovky MUDr. Kateřiny Cajthamlové.

V České republice žije téměř 850 000 lidí s cukrovkou a navíc lékaři odhadují, že dalších čtvrt milionu má diabetes mellitus také, jen o tom ještě neví. Za uplynulých 35 let se zvýšil výskyt cukrovky téměř o 400 %. Každoročně je u nás cukrovka nově zjištěna u více než 37 tisíc žen a 34 tisíc mužů. K jejímu rozvoji zásadně přispívá obezita, špatná strava a nedostatek pohybu.

DoktorKA - Jste tikající bomba? Epidemie cukrovkyNejvíce diabetiků je ve věkové kategorii 40–59 let. Cukrovka nám může zkrátit život o 15 let. Přitom většina diabetiků trpí cukrovkou 2. typu, jejíž nástup lze ovlivnit správnou životosprávou a fyzickou kondicí. Co se vlastně při tomto onemocnění v našem těle děje? Cukrovku názorně představí diabetolog, Doc. MUDr. Martin Prázný, Ph.D. a jeho pacienti v pořadu DoktorKA - Jste tikající bomba? Epidemie cukrovky.
 
Dále DoktorKA poradí, co dělat, pokud v našem okolí někdo náhle zkolabuje. Jak správně provádět resuscitaci a zachránit tak někomu život? A pro ty, které často bolí břicho, mívají v něm křeče, podivně jim v něm kručí nebo je sužují průjmy a nadýmání přináší DoktorKA informace o nesnášenlivosti mléka neboli laktózové intoleranci. V soutěži „Jak funguje naše tělo“ DoktorKA důvěrněji představí některé naše orgány.

DoktorKA - Jste tikající bomba? Epidemie cukrovky můžete sledovat 11. 3. 2015 od 21,05 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Mikuláš Křepelka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !