Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokumentární cyklus Kmeny na České televizi

6. 03. 2015 | Televizní tipy
Na České televizi se ve středu vysílala premiéra unikátní série dokumentů Kmeny. Šestnáctidílný koprodukční dokumentární cyklus Kmeny bude od 4. března pronikat do tajemného světa městských subkultur na České televizi.

Diváci budou moci dokumentární cyklus Kmeny od České televize sledovat každou středu od 22.00 na ČT2 nebo na webu ihned po odvysílání. Více než jeden rok pronikalo do neznámého světa nejzajímavějších městských subkultur deset dokumentárních režisérů. Během mnoha měsíců tak prozkoumali prostředí, které majoritě zůstává spíše skryto.

Díky cyklu Kmeny od České televize nyní mohou diváci poznat fascinující svět téměř neznámých cosplay, meatheads či hackerů, nebezpečných hooligans či obávaných skins, kontroverzních graffiti writerů, nenápadných straight edge nebo rainbow a také se hlouběji ponořit do jevů uvnitř tradičnějších subkultur, jako jsou punk, rap či motorkáři.

Dokumentární cyklus Kmeny od 4.3. 2015 na České televiziHlavní inspirací cyklu byl knižní bestseller Kmeny autora Vladimira 518. Vizuální lexikon městských subkultur se soustředil na autentické prožitky členů jednotlivých subkultur a jejich sebeprezentaci skrze módu a vizáž. Kniha vytyčila směr i samotnému cyklu.

Její autoři totiž vybrané subkultury zkoumali na základě dvou členů – vůdčí osobnosti, tedy jakéhosi guru, a osoby z okraje, která je teprve na začátku své cesty a v komunitě je jedním z mladších členů.

„Filmové Kmeny nejsou knihou překlopenou do jednotlivých dílů. Při obhlídkách, schůzkách a rešerších se ukázalo, že vzhledem k rozdílnému fungování subkultur není adekvátní využít plošně jednotícího přístupu. Subkultury samy svým fungováním ukázaly, jaká je jejich struktura, a tomu se poté přizpůsobila filmařská metoda. Některé ani žádného guru nemají anebo sestávají z mnoha podskupin, které je potřeba prozkoumat jinak než skrze vůdčí osobnosti. Režiséři svůj přístup volili po pečlivém zkoumání v rámci dlouhých příprav na filmování,“ říká kreativní producent České televize Petr Kubica.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dokumentární cyklus Kmeny na České televizi:

Dokumentární cyklus Kmeny na České televizi
Dokumentární cyklus Kmeny na České televizi
Dokumentární cyklus Kmeny na České televizi
Dokumentární cyklus Kmeny na České televizi
Dokumentární cyklus Kmeny na České televizi
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles