Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokumentární seriál Paterčata na České televizi

6. 09. 2014 | Televizní tipy
Třináctidílný dokumentární seriál Paterčata České televize zachycuje unikátní osud rodiny, do níž se v červnu 2013 narodila historicky první česká paterčata. Jde o případ, který je naprosto bezprecedentní zkouškou pro všechny: lékaře, politiky, úředníky i český sociální systém. Nejvíc ale pro mladý pár, který chtěl svému synovi pořídit sestřičku.

Jejich příběh sledujeme v seriálu Paterčata České televize na velkorysé ploše jednoho kalendářního roku, od porodu paterčat po jejich první krůčky.

Jsme svědky toho, jak se pod tlakem okolností mění vztahy v rodině, vztahy s pečovatelskou službou, sousedy aveřejností. Seriál Paterčata od České televize zároveň upozorňuje na diskriminaci dosud přehlížené menšiny – rodin s vícerčaty, jejichž jsou paterčata extrémním reprezentantem i symbolem. Právě jejich případ totiž rozpoutal celospolečenskou debatu, na jejímž konci snad čeká změna zákona o podpoře rodin s vícerčaty.

Dokumentární seriál Paterčata na České televizi„Když jsme v uplynulých sezónách divákům České televize nabídli v zahraničí čím dál populárnější žánr docu-soap, tušili jsme, že se setká se silnou odezvou.Nicméně asi málokdo mohl předvídat, jakým fenoménem – především u ženského publika – se stane například cyklus Čtyři v tom, který se brzy dočká své již třetí série. Chceme tento formát rozvíjet i nadále a prostřednictvím něj svým divákům přibližovat témata, která na obrazovku veřejnoprávní televize patří a sluší jí. Velice si proto vážím toho, že Česká televize mohla být při narození historicky prvních paterčat v Česku, sledovat celý první rok jejich života a vytvořit tak unikátní třináctidílný cyklus Paterčata, který nemá v české televizní tvorbě obdoby,“ říká ředitel Programu České televize Milan Fridrich.

Kreativní producent Michal Reitler dodává: „Když se vám narodí místo plánovaného druhého potomka dětí rovnou pět, je to životní změna, na kterou není nikdo připravený. Ani veřejnost, ani český sociální systém, a samozřejmě ani vy, rodiče. Kolik dětí dokážete utišit, pohladit? Jak zdatní musíte být organizátoři a jak velký musí být váš rozpočet, abyste to zvládli? A jak, službou, finančními prostředky, vám vlastně pomůže stát? Myslíte, že vaše sousedy v domě potěší rodina, která žije vedle s šesti dětmi? Všechno je od první chvíle boj. Na všech frontách a napořád. Chceme vyprávět o všem, co s touto nenadálou a extrémní situací souvisí. Točili jsme třináct měsíců, zachytili je ve třinácti dílech. Rok po narození paterčat budou moci diváci po dobu třinácti týdnů sledovat první rok života rodiny. Chceme si klást otázky, jak se to dá vůbec zvládnout. Zda bychom to zvládli sami a co bychom k tomu potřebovali… Paterčata jsou v České republice jediná, ale rodin s vícerčaty, které řeší obdobnou situaci, jsou tisíce. Paterčata jsou v tomto smyslu důležitým viditelným reprezentantem diskriminované skupiny rodin s vícerčaty. A ty si zaslouží naši pozornost. Zaslouží si podporu."

Paterčata v pořadí, jak se narodila:

DENIEL
*2. 6. 2013 – 1214 gramů
Budoucí velitel, soudce nebo tanečník. Předpoklady: je rázný, umí jít za svým (jídlem), jak slyší hudbu, hned tancuje.

MICHAEL
*2. 6. 2013 – 1318 gramů
Budoucí herec. Předpoklady: je srandista, o všechno se zajímá, je pořád v pohybu.

ALEX
*2. 6. 2013 – 1340 gramů
Budoucí vědec nebo umělec. Předpoklady: je tichý a citlivý, rád se mazlí, nemá rád kolem sebe moc cizích lidí.

TEREZA
*2. 6. 2013 – 1250 gramů
Budoucí zpěvačka nebo modelka. Předpoklady:nenechá si nic líbit, dovede si vybojovat hračku, moc ráda se předvádí a pózuje.

MARTIN
*2. 6. 2013 – 1050 gramů
Budoucí policista nebo detektiv. Předpoklady: všechno hlídá, pozoruje okolí, vybírá si lidi.

Seriál Paterčata se objeví ve vysílání České televize každou středu od 10. září od 21.30 na ČT1.


Zdroj: Česká televize
Foto: David Raub


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dokumentární seriál Paterčata na České televizi:

Dokumentární seriál Paterčata na České televizi
Dokumentární seriál Paterčata na České televizi
Dokumentární seriál Paterčata na České televizi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !