Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí masky na vlasy

2. 11. 2009 | Péče o vlasy

Chcete svým vláskům dopřát trošku nadstandardní péče? Nechce se Vám platit těžké peníze za ozdravnou kůru u kadeřnice? Přispěcháte z práce večer domů a jste schopné sebou akorát praštit do voňavých peřin?  Přesto chcete své vlasy hýčkat a rozmazlovat?  Nevadí, nepotřebujete neomezenou zlatou kreditkku, ani týden volna. Stačí si na sebe udělat 20 minutek denně.


Zázračný olivový olej

Tato maska je určena pro ženy, které mají suché a lámavé vlasy a roztřepené konečky. Pokud do této skupiny patříte, není nutností brát ihned nůžky a poškozené konečky ostříhat. Zkuste jim dát ještě jednu šanci a dopřát masku z olivového oleje. Ten má skutečně zázračné účinky. Stačí zenakonečky namočit cca 5 cm (pokud jsou zničené více, tak podle potřeby) do kvalitního olivového oleje.

Aby byl účinek ještě větší, vlasy zamotejte pod igelitový sáček a nechte 20 minut v teple působit. Po dvaceti minutách olej spláchněte teplejší vodou (ne horkou!!!) a nechejte přirozeně uschnout. Olivový olej obsahuje vitamin E, který Vašim vlasům dodá vitamíny a živiny. Masku je nutno opakovat alespoň co dva týdny. A vaše konečky se změní k nepoznání.


Kyselý citron

Pokud se již delší dobu nemůžete zbavit otravných lupů, zkuste následující ozdravnou kůru. Vymačkejte šťávu z 1 citronu, smíchejte ji s litrem vlažné vody a vmasírujte do vlasů. Pozor – pokud máte zničené vlasy, masku aplikujte jen do 2/3 vaší délky. (Konečky by se mohly citrónovou šťávou více narušit)  Nechte působit 20 minut a potom opláchněte studenou vodou (ta příznivě působí na pokožku hlavy)


Sladký banán

Máte křehké a lámavé vlasy? Nevadí, můžete jim pomoct! Stačí oloupat obyčejný banán, rozetřít ho v misce vidličkou, popřípadě rozmixovat a nanést na mokré vlasy. Směrem od kořínků, až ke konečkům. Vlasy můžeme zabalit do folie a ručníku. Vyživující masku necháme působit 20 minut a potom pomalu oplachujeme proudem vlažné vody.

fenovaniZ vlastních zkušeností vím, že dostat banánovou masku z vlasů pryč není nic lehkého, chce to trpělivost a trošku víc času. Hlavně vlasy promyjte dokonale, ať se vám nestane, že ještě druhý den budete vybírat banánové kousíčky, které ve vlasech uvízly.


Jogurtové potěšení

Chcete dodat svým vlasům lesk? Zkuste je potěšit jogurtem. Stačí smíchat jeden bílý jogurt se lžící medu a nanést na navlhčené vlasy. Nechte působit 15 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou a zabalte do ručníku. Masku můžete opakovat každý třetí den, vlasům neuškodí, spíš naopak.


Čajové barvivo

Pokud máte kaštanově zbarvené vlasy, nebo vlasy tmavších odstínů a nechcete utrácet za umělé ztmavovače nebo šampony, které se za pár dní vymyjí, zkuste následující tip: Uvařte si černý čaj – klidně plnou konev. Vlasy čajem přelívejte. Černý čaj zaručí ztmavnutí minimálně o jeden odstín a krásný lesk. Nutno používat denně!


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pohrát se dá tedy s čímkoli, ale to tvrdě pracující
ženy nemohou stíhat.
Obrázek uživatelky
profil
nevíte tedy někdo jestli to jde udělat?
Obrázek uživatelky
profil
ahoj,prosím chtěla bych se zeptat je tu jak si udržet tmavé vlasy existuje také něco takového jak si vlasy zesvětlit??a existuje něco na rychlý růst vlasů byla jsem u kadeřnice a ta mě vzala víc na krátko než jsem chtěla existuje na to něco předem díky
Obrázek uživatelky
profil
octovou vodou jsem taky zkousela , ocet se redi vlaznou vodou-odhadem 5polevk. lzic na pul litru vody
Obrázek uživatelky
profil
si delam zabal z Majolky /na barvene vlasy/ a pomaha Taky jsem slysela, ze existuje Bezbarvy preliv na vlasy
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles