Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Domácí pekárna ETA Harmony pro dobrý start do nového dne

20. 04. 2008 | Technika
Kdo by si nepřál ke snídani a k jakémukoli jinému jídlu čerstvé, ještě teplé, křupavé a voňavé pečivo. Nechce se vám ale ráno vstávat na nákup nebo to máte daleko? Nebo si raději přispíte? Přesto vás kdykoli budete chtít může probudit vůně čerstvého pečiva. Stačí maličkost: kupte si domácí pekárnu ETA 2149 Harmony.

Elegantní design moderního přístroje bude nejen ozdobou kuchyně, ale zejména plně funkční podporou pro mlsný jazýček váš i celé rodiny. Přístroj má dostatečný příkon 800 W, aby přiloženými hnětacími háky zvládl až 1,5kilogramovou hmotu. Pekárna má jednu pečící nádobu s nepřilnavým povrchem s celkem čtyřmi hnětači menší dva jsou na zpracování asi půlkilového množství těsta, větší pochopitelně na větší množství těstové směsi. Hnětače mají obousměrný pohyb pro co nejlepší promíchání. Stejně jako většina jiných pekáren má i Harmony v příslušenství dvě odměrky - jednu o obsahu 1 šálku a druhá ve tvaru oboustranné lžíce - na jednom konci polévková lžíce a na druhém čajová lžička - stejně jako a háček na vytahování zapečených hnětačů.

Domácí pekárna ETAPřed prvním použitím pekárny  je třeba tento elektrický přístroj tzv. vypálit. Nádobu hnětače napřed umyjeme běžným kuchyňským čističem (např. JAR), vložíme zpět do pekárny a zapneme program pečení. Po skutečném pečení znalci používání kuchyňské chemie již nedoporučují, stačí to zvládnout teplá voda.

Jednoduché ovládání spolu s přiloženým návodem zvládne každý. Domácí pekárna má celkem devět přednastavených programů.  Do pečící nádoby nasadíme hnětače (podle receptu si jen musíme vybrat, které použijeme), odměříme ingredience, nádobu vrátíme do pekárny, zavřeme víko a pekárnu zapojíme do zásuvky. Pekárna se automaticky zapne na program KLASIK (je stejný jako u jiných pekáren program základní a využijete ho asi nejvíce ze všech), střední propečení a menší velikost. Pokud souhlasíme, stačí stlačit tlačítko START/STOP.

Pekárna si nejdříve suroviny předehřívá (můžeme použít i studené suroviny přímo z lednice), pak uhněte těsto, nechá vykynout a nakonec upeče. Ke konci hnětení se ozve akustický signál pro přidání ořechů, semínek, ovoce a jiných přísad dle vaší chuti. Akustický signál o dokončení přípravy pečiva se ozve i na konci programu. Pekárna díky funkci přihřívání, do níž se pekárna automaticky přepne po ukončení pečení. Pokud přihřívání nevyužijeme, stačí podržet tlačítko START/STOP po dobu 3 sekund.

Domácí pekárna ETAV pekárně můžete péci jak normální bílý a tmavý chléb s droždím, tak i těžké kváskové chleby s velkou převahou žitné mouky. Pro bezlepkové pečení lze použít program č. 2 SPRINT. Program č.9 DŽEM je možné také využít nejen pro přípravu domácí marmelády, ale i pro přípravu domácích škvarků, pudinku, rýžové kaše a co si ještě vymyslíte a vyzkoušíte. Nebojte se přitom experimentovat, třeba  s různými přísadami tolik chválených různých semínek. K pekárně je přiloženo 40 receptů, další najdete v magazínech či na webu.

A Vaše dobré ráno s voňavým pečivem?
  Pekárna má funkci tzv. odloženého startu (až 13 hodin předem). Večer si nachystejte do pekárny suroviny, nastavte odložený start, za jak dlouho má být pečivo čerstvě upečené. A každé takové ráno může být s pekárnou ETA Harmony opravdu příjemným startem do nového dne!


Zdroj: ETA

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz
 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vynikající přístroj
Obrázek uživatelky
profil
Máme ji již několik let a jsme spokojeni. Je tedy pravdou, že peče moje milovaná polovička, ale jemu tonevadí a já nad tím nemusím přemýšlet.A vůbec nejlepší je chlebík, když se vytáhne, nechá malounko zchladit a pak se namaže jen slabě máslem, mňam Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Právě mi dnes přišla poštou pekárna Eta Harmony a já se docela bojím ji napoprvé použít, protože s tím nemám žádnou zkušenost. Proto jsem uvítala možnost se s pekárnou seznámit na těchto stránkách. Dnes jsem se tu zaregistrovala a těším se na rady a nápady o našich chytrých uživatelek. Sice se říká, že chytrost nejsou žádné čáry, ale tady jsou doslova kouzSmajlíkelnice!
Obrázek uživatelky
profil
nemám v pláne piect chlieb, jem ho málo
Obrázek uživatelky
profil
Mám etu harmony již 2 roky.Chléb peču obden.A to jsme jen dva.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles