Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Doporučený seznam pomůcek pro prvňáky

18. 08. 2020 | Výchova

OTÁZKA TÝDNE:


Dobrý den, připravujeme se do první třídy, ale tápu, co musím koupit a co je prozatím zbytečné. Měla byste například doporučený seznam, co určitě bude náš malý školák potřebovat?

Odpovídá: Mgr. Helena Korfová, učitelka prvního stupně základní školy

ODPOVĚĎ:


Pokud nemáte již přímo napsáno v doporučeném seznamu od svého učitele, nekupujte předem sešity, úkolníčky, notýsky, kreslící kartony nebo barevné papíry. Hodně učitelů řeší nákup těchto věcí hromadně pro celou třídu až na začátku září, vyplatí se vyčkat.

Hodit se vám však bude tento základ:


výbava pro školákaAktovka, do které rovnou pořiďte i dezinfekční gel na ruce a jednorázové roušky, desky na písmenka na tzv. skládací abecedu, navíc i desky s drukem, do nich se vloží desky s písmenky, ta pak nevypadají do tašky, stírací tabulku a fix, láhev na pití a svačinový box.

Pokud nekoupíte už vybavený penál, nezapomeňte pořídit pero a náhradní náplně, dvě trojboké obyčejné tužky č. 2, kvalitní gumu, ořezávátko, pastelky trojboké ve dřevě ve 12 barvách, 15 centimetrové pravítko a nůžky s kulatou špičkou.

Součástí výuky v první třídě je i výtvarná výchova. Pro celou tuto výbavu pořiďte ideálně kufřík ve velikosti 35 cm x 23 cm, lepší je šitý než lepený, vodové barvy o 12 barvách, štětce kulaté (6 a 10) a ploché (6 a 10), modelínu – stačí klasická v krabičce s dvanácti barvami a modelovací podložka o velikosti A4 a voskovky s minimálně dvanácti barvami.

Nezapomeňte ani na přezůvky. Do první třídy je dobré školáka vybavit klasickými bačkorami nebo alternativou, ale vždy s pevnou patou, která zajistí stabilitu chodidla.


Zdroj, foto: GLOBUS


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !