Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Dopravní nehoda

19. 03. 2011 | Vaše příběhy
Dne 28. prosince 2010. Byla jsem zrovna v tu dobu u kamarádky Daniely a jejího manžela Pavlíka. Jezdím vždycky, když mám prázdniny. Tak jsem tam teď byla na vánočních prázdninách. A právě tohoto dne jsem se probudila a zasedla k notebooku.

A na Seznamu bylo napsáno: Srážka vlaku s kamionem nějak na dopoledne ve Stráži nad Nisou. Tak jsem se vystrašila, protože v tu dobu jezdí taťka na nákup nebo na oběd do Liberce. Ale potom jsem byla v klidu a říkala si, že určitě jel jiným vlakem, že to zase až taková náhoda být nemůže. Ale to jsem se šíleně spletla. Daniela chystala polévku. Já jsem pořád seděla na sedačce a četla víc o té nehodě, protože mě to vždycky šíleně zajímá. V tu chvíli mi začal zvonit mobil, koukla jsem se, kdo to může být v tuto dopolední hodinu, a on to byl taťka. Zvedla jsem mu to a už podle hlasu jsem poznala, že se něco děje. Jen mi řekl, ať napíšu mamce, že má nakrmit králíky. Strašně se mi do očí zavalily slzy a povídám, co se stalo a on že nic.

A já: ty jsi seděl v tom vlaku, viď. A taťka: jo, seděl - a zavěsil to. Nevěděla jsem, co v tu chvíli mám dělat, začala jsem šíleně brečet a zase začala studovat podrobnější informace. Všude psali, že nejhůř dopadl strojvedoucí a řidič nákladního vozu. Tak to mě alespoň uklidňovalo. Jenže opak byl úplně jiný, než psali. 30. prosince jsem už chtěla jet domů a podívat se za taťkou do nemocnice, protože mi vůbec nic nechtěl říct, co se mu stalo. Tak jsme teda vyrazili. Po celé nemocnici jsme hledali oddělení s traumatologií. Když jsme ho našli, tak jsem se zeptala sestřičky, kde leží. Ukázaly mi pokoj, tak jsem vešla a taťka tam ležel.

Pořád říkal, že mu nic není a přitom měl zlomenou páteř. Kousíček, a už by byl ochrnutý. Ale pořád jsem brala, že i v této chvíli měl smysl pro humor. Naproti taťkovi ležel ten řidič nákladního vozu. Měl silný otřes mozku a nějakou trhlinku na čele. A  o strojvedoucím, jak všichni psali, že byl na tom taky nejhůře, tak to taky nebyla pravda. Měl škrábnutí na noze a hned mohl jít domů. Takže všechno, co psali o té nehodě, bylo jakžtakž nepravdivé. Jedině ten řidič a taťka věděli, jaké to opravdu bylo se zdravotními stavy ostatních. A jen taťka z celého vlaku skončil v nemocnici.

Měl tu smůlu, že když jeli nějací lidé, tak seděli všichni vepředu a taťka seděl v jiném voze a sám. A jak byla ta rána, tak ho to vymrštilo a ještě se na něj vysypalo sklo. Taťka si mohl vybrat, že buď mu dají korzet a bude dřív doma, nebo mu dají do páteře dráty a železo. Samozřejmě na operaci nechtěl jít, tak si vzal korzet a na Silvestra ho pustili domů, kde nemohl sedět, stát, nic - jen ležet. Tak jsem mu ještě ke všemu musela píchat injekci do břicha, každý den po dobu měsíce. Takže to bylo hrozný, když už to břicho bylo rozpíchaný a ztvrdlý, a to potom hodně bolelo, takže jsem si musela dávat záležet, abych píchla do měkkého, a aby to nebolelo. A to se mi dařilo. Teď se pořád léčí a nějaký ten měsíc to ještě potrvá. Ale už je na tom lépe. Od té doby se bojím toho přejezdu, když jedu vlakem. Snad na to brzy zapomenu.

Barusska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !