Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Dopřejte své pokožce vitamíny

3. 01. 2015 | Péče o tělo
Vitamíny jsou důležité pro zdraví a správné fungování organismu. Nejinak je tomu u lidské kůže. Pokud žena chce, aby její pokožka byla zdravá, svěží a nepodléhala předčasnému stárnutí, musí jí dopřát dostatek vitamínů.

Výživa pleti by měla probíhat na několika úrovních. Prvním krokem je dostatečný přísun všech potřebných vitamínů a minerálů ve stravě. Jednostranná strava a přísné redukční diety se vždy na stavu pleti dříve či později odrazí.

Lidské tělo si většinu vitamínů nedokáže samo vyrobit a je odkázané na jejich příjem zvenčí, tedy ze stravy. Pokud nějaký prvek chybí, organismus ztrácí svou obranyschopnost, což se projevuje i tím, že pokožka tratí svůj pěkný vzhled, rychleji stárne, je unavená, lomivá a nemocná.

Vedle toho je vhodné pleť zásobovat vitamíny i pomocí kosmetických přípravků. K tomu slouží výživné denní i noční krémy s obsahem vitamínů a minerálů. V rámci laické péče je možné používat i masky obohacené vitamíny nebo masky z čerstvého ovoce a zeleniny, které vitamíny obsahují přirozeně.

Dopřejte své pokožce vitamínyPouze jídelníček nestačí

Druhou, vyšší, úrovní péče o pleť by měla být péče profesionální, tedy taková, která je poskytována jednou až dvakrát měsíčně odborníky. V rámci odborného kosmetického ošetření je možné pleť ošetřit intenzivní vitamínovou kůrou. Podle odborníků by mělo ošetření zahrnovat peeling, který pleť zbaví odumřelých buněk a umožní intenzivnější pronikání vitamínů do pokožky. Poté by mělo následovat nanesení vitamínového séra.

Nejčastěji jde o sérum obsahující vitamín A, který je silný antioxidant, podílí se na obnově buněčné struktury a tím zabraňuje stárnutí pleti a pomáhá ji udržet hebkou a jemnou. Dále se používá vitamín E, i on patří mezi antioxidanty a je důležitý zejména u stárnoucí pokožky, protože se podílí na správné hydrataci a zlepšuje stav povadlé, případně i poškozené pokožky. A v neposlední řadě se aplikuje i další z antioxidantů, tedy vitamín C, který se používá ke zpevnění a projasnění pleti a jako prevence vzniku pigmentových skvrn.

Při výživě pleti platí stejné zásady, jaké se doporučují při stravování, tedy pestrost. Toho je dosaženo střídáním, případně kombinováním kosmetických přípravků. Například v létě je vhodné pleti dopřát dostatek vitamínu E, který se podílí na regeneraci sluncem zatížené pokožky. Při prvním ošetření stárnoucí pleti je zase vhodné volit kombinaci séra s vitamíny A a C, které se podílejí na tvorbě kolagenu. Ošetření by vždy mělo vycházet z aktuálního stavu a potřeby pleti.

Péče pro vlasy i nehty

Součástí kůže jsou i vlasy a nehty. I pro jejich kvalitu je zásadní dostatek výživných látek. Na vlasy je možné používat výživné a regenerační balzámy, zábaly a masky obsahující především vitamíny A a vitamíny skupiny B. U nehtů se doporučuje ošetření oleji obsahujícími vitamín A. Samozřejmě i zde platí, že vzhled ovlivňuje dostatečný přísun vitaminů ve stravě.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !