Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dostaňte se po Vánocích zpět do formy

4. 01. 2018 | Péče o tělo
Vánoční svátky jsou za námi a s nimi skončilo i nekonečné přejídání. Pokud jste se vyděsili při pohledu do zrcadla a vymakané bříško, na kterém jste celý rok tvrdě dřeli, je pryč, nepropadejte panice. Poradíme vám, jak bleskově zatočit s přebytečnými kily a vrátit se zpět do kondice i do menších kalhot.

UPRAVTE SVŮJ JÍDELNÍČEK
Zapomeňte na kalorické bomby, kterých bylo mezi svátky požehnaně. Bez hlídání svého jídelníčku se totiž neobejdete. Dopřejte si pestrou a vyváženou stravu složenou z kvalitních potravin. Důležité je, abyste začali jíst správné jídlo, které nezatěžuje trávicí trakt. Pokud není váš metabolismus nastartovaný a nezvládá trávit přísun potravin, které mu dáváte, ať už jde o množství či kvalitu potravin, nemůžete začít hubnout ani budovat svalovou hmotu. Stejně jako skladba potravy je důležitý i její pravidelný příjem.

Dostaňte se po Vánocích zpět do formySPORT JE ELIXÍR ŠTĚSTÍ A ZDRAVÍ, NAHRADÍ I PILULKY
Kdy jindy začít se sportem než v rámci předsevzetí. Sport je navíc malý zázrak, při kterém se do mozku uvolňují endorfiny. Ty způsobují nejen dobrou náladu, ale vyvolávají také pocit euforie a tlumí bolest. Ne nadarmo se jim říká hormony štěstí. Pravidelné cvičení působí jako přírodní antidepresivum. Pomáhá odstraňovat potíže s chronickými depresemi, únavovým syndromem, dokonce i zlepšuje psychický stav u pacientů s Alzheimerovou chorobou. Jako prevence působí dobře nejen na psychiku, ale snižuje také například riziko kardiovaskulárních onemocnění či posiluje pevnost a růst kosterního aparátu.

ZVOLTE SI VHODNÉ CVIČENÍ
Vyberte si aktivitu, která vás opravdu baví. Pouze tak je šance, že u ní vydržíte déle, než přijde obleva. Pro shození přebytečných tuků a vytvarování postavy je nejvhodnější fitness centrum, kde na jednom místě procvičíte celé tělo a navíc nemusíte řešit počasí, které vás může od pravidelné činnosti odrazovat. Hlavně začátečníkům bych doporučil dozor trenéra, který dohlédne na správné provedení cviků a zabrání, abyste si způsobili zranění.

JAK NEZTRATIT MOTIVACI? STANOVTE SI CÍL

Může se stát, že vám po několika uběhnutých kilometrech, uplavaných bazénech nebo výšlapech s holemi dojde motivace. Proto si stanovte cíl, kterého chcete dosáhnout, ať už je to ztráta centimetrů, maraton, kvalitně provedený shyb nebo zpevnění pozadí. Výbornou motivací k pravidelnému cvičení je permanentka do fitness centra nebo zápis do lekce. Trendy je aktuálně MMA, kruhové tréninky či hormonální jóga. Jednou z možností, jak se ubránit ztrátě motivace, je najít si parťáky, se kterými budete sdílet nadšení z dosažených výsledků.

PŘESTAŇTE HŘEŠIT

Pokud budete jíst stejně jako do teď, možná budete mít dobrý pocit ze cvičení, ale nebudou za vámi vidět žádné výsledky. Omezte sladkosti a zařaďte na jejich místo zeleninu a ovoce. Alkohol také nejde ruku v ruce se zdravým životním stylem, pokuste se ho pít co nejméně a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.


Zdroj, foto: Aquapalace Praha


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !