Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená a vykradený byt! Jak tomu zabránit?

23. 07. 2016 | Domácnost
Na zabezpečení svých domů a bytů, zejména před odjezdem na dovolenou, dbají lidé stále více a policejní statistiky tomu odpovídají. Jak se ale snižují počty vykradených nemovitostí, tak stoupá vynalézavost zlodějů. To, co by je dříve od vniknutí do domu odradilo, je dnes jen drobnou komplikací. Co by tedy měli lidé udělat, než odjedou na vytoužený letní odpočinek?


1. Vždycky to fungovalo? Teď už nemusí!

Máte zámek v nejvyšší bezpečnostní třídě? Skvělé! Ale jak dlouho už je ve vašich dveřích namontovaný?  Životnost cylindrické vložky záleží na počtu otočení klíčem, ale obecně platí, že po pěti až deseti letech byste ji měli vyměnit. Důvodem je nejenom fyzické opotřebení, ale také zastarání bezpečnostních ochranných prvků. Zloději se bohužel učí rychle.

vykradený byt2. Pozor na okna a garáž

Ačkoliv vchodové dveře patří stále k nejčastějším „vstupním branám zlodějů“, nepodceňujte ani okna, dveře na balkón či terasu a garáž. U oken vám dobře poslouží samolepicí bezpečnostní fólie. Výrazně zvýší pevnost skla a zabrání prohození předmětu dovnitř. Rozbít sklo s fólií je skutečně hodně náročné a tak si to spousta zlodějů raději rozmyslí. Achillovou patou garáží bývá často to základní – zámek. Do zámku u hlavních dveří investujeme zcela automaticky, v garážových vratech ale často necháváme cylindrickou vložku, kterou tam namontovali ještě stavbaři. To znamená tu nejobyčejnější. Na to sázejí často i pojišťovny. Ať máte sebevyšší pojistku, máte-li obyčejný zámek u dveří do garáže, na plnění zapomeňte.

3. Nevypnula jsem žehličku!

Necháváte, pro případ potřeby, klíče v kůlně, pod květináčem či mezi dřevem do krbu? Jen málokdo najde takové místo, na které nepřijdou i zloději. Jste-li na dovolené a vzpomenete si, že jste asi zapomněli vypnout žehličku nebo potřebujete zalít kytky, můžete v klidu požádat souseda či kamarádku. Pokud jste pryč delší dobu, je to rozhodně vhodné, když se u vás doma někdy rozsvítí, případně je okolo domu pohyb. Pokud si zloděj svoje místo tipuje, mohlo by ho to i odradit.

4. Elektronický zabezpečovací systém aneb Ústředna není klávesnice

Velké popularitě se v posledních letech těší také elektronické zabezpečovací systémy. Lze je poměrně snadno nainstalovat, v případě napadení posílají sms zprávy i varovné signály nebo jsou napojeny přímo na bezpečnostní agenturu. Ale pozor! Pokud nemáte systém správně nastavený, nemusí spolehlivě fungovat. Důležité je například to, kam namíříte čidla – aby nesnímala třeba kočky, které proběhnou po zahradě, nebo naopak nemířila tak, aby se jim zloděj snadno vyhnul. Častou chybou je také špatné umístění ústředny, která je nejdůležitější částí celého systému.

5. Nepodceňujte staré dobré stále opakované!

Následující pravidla známe všichni zpaměti, přesto je ale dobré si je znovu zopakovat. Tak tedy: Před odjezdem zkontrolujte, že jste zavřeli všechna okna. Domluvte se se sousedy, že vám budou pravidelně vybírat schránku. Máte-li v domě čidla na světlo, nastavte je tak, aby se občas večer v některých místnostech svítilo. A samozřejmě, nepište o tom, že se chystáte pryč na sociální sítě!

Zdroj, foto: FAB


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !