Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená na vodě

3. 09. 2016 | Praktické rady
Pokud výše uvedené sousloví vnímáte jako nejisté období, kdy možná budete mít volno a snad se někam s někým vypravíte, nepatříte zcela jistě mezi silnou a nadále sílící českou entitu, kterážto o dovolené vyráží na plavidlech rozličných typů sjíždět řeky a navzdory věku si tyká, či halasně zdraví okolí vodáckým pozdravem s jasnou dikcí „Áaa-hoj!“. I na vodě je pak důležité hlídat si své zdraví.

Rétorika skalních vodáků věrných svým laminátkám ztěžklým mnohaletým záplatováním se v kouři večerních ohňů mísí s novodobými písničkami mladých kytaristů z plastových lodí z místních říčních půjčoven. V kempech u řeky vedle sebe stojí stará celtová áčka na pádlech a stanové polokoule z nanomateriálů.

Vodácká svornost je pak o to dojemnější, když postarší dáma v pruhovaném modrobílém tričku zkušeně masíruje namožené rameno úpícího mladého vodáckého zelenáče a na závěr mu ještě věnuje vlastní krabičku léku Wobenzym na jeho další pohmožděniny, včetně oteklého zápěstí. Zkušení vodačka dobře ví, že spoustu věcí na vodě sice vyřeší „tekutá deka“, ale na rychlé splasknutí opuchlin a na spáleniny jsou osvědčenější a rozumnější enzymy.

dovolená na voděAž chlapec pojede příště, bude už vědět, že značkové tričko si brát s sebou na vodu není jen zhýralost, ale čirý nerozum, se kterým nikoho neokouzlí a oproti tomu lék, který mu umožní zbavit se bolesti, zrychlit hojení a chopit se zpátky pádla, kytary a krásné dívky, je kouzlo, které patří do vodáckého barelu ke spacáku, náhradnímu tričku a ponožkám.


Ještě jedna vodácká moudrost: pozdrav „ahoj“ má krásnou historii. Zdravili se jím první námořníci z lodě na loď a znamenal Ave HOnorem Jesus.

 
Zdroj: Wobezyn


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda