Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená s dětmi: příručka přežití v Dubaji

9. 09. 2016 | Asie
Podrobný návod jak o dovolené zabavit mladší členy rodiny

Taky už se vám stalo, že jste se z dlouho očekávané dovolené vrátili s pocitem, že se z ní potřebujete otřepat, a nejradši byste si hned vzali další volno? Ano, milí rodičové, to na vás se díváme! Postarat se během dovolené o zábavu a spokojenost celé rodiny může být někdy náročné balancování na ostří nože, zejména když jsou mezi vašimi ratolestmi větší věkové rozdíly. Máme pro vás dobrou zprávu – nemusíte se už stresovat! Díky pestré škále stovek všemožných aktivit nabízí Dubaj to pravé pro všechny rodiny bez ohledu na jejich podobu, velikost i věkové rozdíly.

Na prvním místě našeho seznamu je interaktivní centrum KidZania v Dubai Mall. Je určené výhradně dětem – dokonce tu uplatňují pravidlo‚ dospělým vstup povolen pouze v doprovodu dětí! Tento mnohokrát oceněný zábavně-vzdělávací projekt, který nabízí mimo jiné interaktivní miniaturní město s ulicemi, budovami a obchody zmenšenými do dětské velikosti, zaručeně nadchne všechny od batolat až po preadolescenty. Děti si zde mohou vyzkoušet nejrůznější profese, počínaje navrhováním šperků přes hasiče až po pilota – všechny navíc v odpovídající uniformě! Další výhodou je, že děti nad 120 centimetrů je možné ‚zapsat‘ a nechat v rukou Supervizorů KidZanie. Rodiče si pak mohou užít chvíli volna jen pro sebe.

DubajVšichni malí milovníci života pod mořskou hladinou nepochybně ocení krmení ryb u hotelu Atlantis na známém umělém ostrově The Palm. Tato napínavá akční show probíhá každý den s výjimkou středy a neděle vždy v 8:30 a 15:20 a slovu ‚svačinka‘ dává zcela nový rozměr. Natáhněte se na polštáře a na vlastní oči si prohlédněte, jak funguje podmořský potravní řetězec. Tuhle zábavu si rozhodně nesmí nechat ujít žádný mladý milovník žraloků!

Když už je řeč o zvířatech, zavítejte také do světoznámé interiérové sjezdovky Ski Dubai v areálu Mall of Emirates a potěšte své ratolesti setkáním s tučňáky na atrakci Penguin Encounter. Na výběr tu je spousta možností zábavy – ti nejodvážnější si dokonce mohou zaplavat přímo s roztomilými tučňáky oslími a patagonskými a poté se zahřát vynikající horkou čokoládou, kterou dostanou jako odměnu za svůj výkon! Když náhodou ve vaší rodině představa ledové koupele nevzbudí příliš velkou vlnu nadšení, můžete si sbalit oběd a jít se toulat do hnízdiště plameňáků v rezervaci Ras Al Khor v sousedním emirátu. Vstup je zdarma a děti si pozorování mnoha desítek těchto majestátních a úchvatných růžových ptáků jistě pořádně užijí! Pro nejlepší zážitek a možnost pohledu opravdu zblízka doporučujeme vyrazit do rezervace za přílivu.

Pokud vaše děti tíhnou spíše k uměleckým řemeslům, vezměte je do Café Ceramique v Jumeirah Town Centre Mall, kde si mohou na památku navrhnout a vymalovat vlastní talíř nebo hrneček. Nechte je popustit uzdu kreativitě a fantazii a sami si zatím v klidu sedněte a dopřejte si něco dobrého k snědku. Mladí umělci, kterým už byly alespoň 4 roky, si tu dokonce mohou vyzkoušet své hrnčířské schopnosti.

Pokud vaše děti už dosáhly radostného věku puberty, zabavit je (a udržet alespoň chvíli od mobilu) může být celkem oříšek. Máme pro vás ale jeden účinný recept – pouštní safari! Kdo by si neužil prosluněný den plný divokého zdolávání dun v terénním voze, jízdy na velbloudovi, sandboardingu a následný večer s grilovačkou a tradičním tetováním henou? Příznivci extrémnějších kratochvílí mohou vyzkoušet atrakci iFLY Dubai v prvním patře nákupního centra City Centre Mirdif – indoorové skoky volným pádem, při kterých nepotřebujete žádné předchozí zkušenosti a nemusíte se bát seskoku z letadla!

Kdo dává přednost kultuře, může během chladnějších měsíců (obvykle mezi říjnem a březnem) zkusit dubajskou Global Village. Se svou rodinou tu můžete bleskově procestovat celý svět, aniž byste při tom opustili Dubaj. Návštěvníci tu mají unikátní příležitost poznat kulturu a zvyky národů ze všech koutů světa a koupit si autentické suvenýry. Díky spoustě zábavních atrakcí, her a téměř karnevalové atmosféře se tu děti zaručeně zabaví na dlouhé a dlouhé hodiny.

Díky těmto aktivitám a celé řadě dalších, které nabízí, je Dubaj ideálním letoviskem pro rodinnou dovolenou. Ať už se na vybraných radovánkách hodláte podílet aktivně nebo své děti chcete jen na okamžik zabavit, abyste si užili chvíli času pro sebe, Dubaj vás rozhodně nenechá na holičkách.

Zdroj, foto: Emirates


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !