Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená s dítětem na poslední chvíli a vychytávky, které vás budou bavit

19. 08. 2014 | Praktické rady
Rozhodli jste se vzít své malé dobrodruhy ještě k moři, ačkoliv už na dveře klepe babí léto? Nenechte se rozhodit rychlostí rozhodnutí, každý čas strávený s dítětem je krásný. A třeba vám ji ještě zpříjemní několik zábavných vychytávek od čtyřnásobné maminky a odbornice na plavání s dětmi Štěpánky Štrougalové.

Jeden malý příruční kufřík jen pro děti

Není nad to pozorovat chování dětí, když mají nějaký opravdu zodpovědný úkol. A organizace hraček na celý týden k moři rozhodně úkol je. Dejte dětem klidně až týden na sbalení správného množství her, plyšáků, pastelek, omalovánek do malého kufříku.  Za zmínku rozhodně stojí i ta důležitost momentu, kdy sami pokládají kufřík na pás k rentgenové kontrole.

Nejlepší hračka je kolík na prádlo

Dovolená s dítětem na poslední chvíli a vychytávky, které vás budou bavit

Určitě máte pár věcí, na které nikdy nesmíte zapomenout! Zkuste k nim přiřadit ještě kolíček na prádlo a sadu do sebe zapadajících kostiček či kelímků. Ideálně různě barevné, popsané čísly a pokreslené obrázky. Hledáním kolíčku v nejbližším okolí se dokážete zabavit opravdu dlouhé minuty. A využitelnost kostiček? Naprosto nekonečná. Na suchu, na písku, ve vodě. A jak jsou skladné do kabelky!

Nakupte na cestu barevné oblečení

Pokud cestujete s více dětmi, určitě tento nápad oceníte. I taková drobnost udělá obrovskou službu. Nové triko může být hezký předodletový rituál. Po našich zkušenostech s různými barvami jednoznačně vyhrávají barevné proužky nebo puntíky. Pokud se rozhlédnete po letištní hale, barevné pruhy oko okamžitě přitahují. Doporučuji se vyhnout modré a růžové barvě. Vede oranžová, žlutá, tyrkysová, zářivě zelená. A vedle rychlé orientace, kde ty děti vlastně jsou, šíříte dobrou náladu i kolem sebe. Budete se sami bavit pozorováním ostatních usmívajících se cestujících.

Letiště je jedna velká herna

Nespěchejte na letišti! Užívejte si to! Nikdy nic nehledejte sami. Buďte za líné rodiče. Úkolujte děti. Najdi číslo našeho letu a zjisti, zda nemáme zpoždění. Z jakého čísla probíhá odbavení?  Malé děti, které neumějí číst, mohou hledat piktogramy - kde jsou toalety, kam se ukládají kočárky nebo kde je šipka k východu.

Telefonní číslo napsané na těle

Doba mobilních telefonů má i svá velká pozitiva. Věřím, že všichni z nás učí své děti telefonní čísla na mámu a tátu. Znám děti, které číslo na maminku umí v češtině, slovenštině, angličtině, němčině a dokonce i v italštině.  Ale stejně se obávám toho, že pokud se malé dítě dostane do krizové situace, nepromluví a bude jenom plakat. A co takhle zkusit nový rituál?

Před odjezdem na letiště vezměte lihový fix a napište dítěti telefonní číslo i s předvolbou na lýtko, na předloktí, na stehno…, tam, kde se rychle nesmaže a vydrží po dobu letu. Pak už můžou být rodiče naprosto klidní. Pokud samozřejmě nezapomenou doma ten telefon

Přidělte dětem přiměřené množství peněz.

Nechcete se s nimi u každého obchodu dohadovat, co si smějí koupit a co ne? Stanovte si pravidla. Rodiče koupí zmrzlinu před odletem a za přidělené množství peněz si děti mohou koupit, co chtějí. Opravdu co chtějí! Nechtějte mít na kupovanou věc za každou cenu názor! Je to jejich volba.

Zdroj, foto: Juklik.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dovolená s dítětem na poslední chvíli a vychytávky, které vás budou bavit:

Dovolená s dítětem na poslední chvíli a vychytávky, které vás budou bavit
Dovolená s dítětem na poslední chvíli a vychytávky, které vás budou bavit
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To s tím číslem je parádní nápad Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nápad s telefonem se mi líbí.Ale přece jen si myslím,že děcko musím mít stále na očích. Tedy já určitě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles