Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená s cestovkou, nebo na vlastní pěst?

30. 01. 2018 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Oba způsoby cestování mají svá pro a proti


Mnozí při plánování dovolené stojí před otázkou, zda vyrazit po vlastní ose, nebo si vybrat zájezd od cestovní kanceláře. Oba způsoby cestování mají svá pro a proti. Každý z nich je však vhodnější pro jiný typ dovolené.

Chcete-li si užít all inclusive dovolenou, pak rozhodně volte výběr z nabídky cestovních kanceláří. Na vlastní pěst si levnější zájezd pravděpodobně nesjednáte. Nejen portál cestolino.cz vás o tom jistě přesvědčí. Jestliže ale chcete zažít dobrodružství a procestovat křížem krážem jeden z řeckých ostrovů, vyrazte na dovolenou po vlastní ose.

S cestovkou ztrácíte volnost, ale máte jistotu a maximální servis


dovolená s CestolinoVýhodou dovolené zajištěné přes cestovní kancelář je, že se nemusíte o nic starat. Na vás pouze je vybrat a zaplatit zájezd. Získáte maximální servis a delegáta. Podle typu zájezdu se budete těšit ze služeb, jako jsou zajištění dopravy, strava, fakultativní výlety, ubytování, transfer, cestovní pojištění.

Především česky mluvící delegát je pro mnohé turisty velkým pozitivem, za který si rádi i připlatí. Díky němu mohou předejít také nepříjemným sporům a reklamaci.

Zájezdy s CK ale s sebou nesou i nevýhody. Jednou z nich je, že ztrácíte určitou míru volnosti. Jakmile si koupíte týdenní zájezd do španělského hotelového komplexu, jen stěží se můžete po třech dnech vydat takzvaně „o dům dál.“ Nemluvě o tom, letíte-li na dovolenou letadlem.

Dovolená na vlastní pěst je pro dobrodruhy a plánovače


Jestliže chcete především poznávat svět a každou noc trávit na jiném místě, pak je pro vás dovolená po vlastní ose ta pravá. Je jen na vás, jakým směrem se ráno po probuzení budete chtít vydat. Avšak pokud nejste až takoví dobrodruzi, je vhodné si dovolenou alespoň trochu naplánovat.
dovolená s Cestolino.cz
Plánování rozhodně nenechte na poslední chvíli. Ne nadarmo se říká: „Štěstí přeje připraveným.“ Abyste ušetřili, je zapotřebí porovnávat ceny letenek a ubytování alespoň tři měsíce dopředu. V opačném případě se vám může dovolená pořádně prodražit.

Dovolená na vlastní pěst vyžaduje také znalost cizího jazyka a schopnost umět se domluvit. Ne vždy jde totiž vše po másle. Zrušení rezervace, objednání jídla, koupě letenky. To vše jsou situace, kdy budete muset být sami sobě delegátem.

Nevíte si rady s dovolenou? Zeptejte se na internetu zkušenějších


Především při plánování dovolené po vlastní ose je vhodné se poradit se zkušenějšími. Nemáte-li nikoho kolem sebe, nevadí, diskutovat s cestovateli můžete i na internetu. Ti vám poradí, jaký hotel vybrat, bez jakého očkování se do dané země nepouštět a co vše před odjezdem vyřídit.

Avšak online diskuze nejsou jen pro dobrodruhy, kteří chtějí prožít dovolenou podle svého. Své si tam najdou i lidé preferující pohodlí a výhody cestovní kanceláře. Také ti mohou na internetu najít dobré rady a tipy, kam vyrazit raději mimo sezónu a kde je nejlepší trávit dovolenou s dětmi.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles