Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená u moře jinak: Nejlepší městské pláže v Evropě

1. 08. 2015 | Evropa
Vydejte se na dovolenou do pulsujících kulturních měst a přitom si užijte i krásy moře. Kodaň, Den Haag, Nantes, Alicante, Dover a Amsterdam jsou místy, kde si užijete nejen dovádění během vodních sportů, chytání bronzu na písečných plážích, bohatého nočního života, ale také prozkoumáte pevnosti, hrady, skryté tunely v křídových útesech, ochutnáte tradiční jídla a odměníte se luxusními nákupy.

1. Dover: Romantika útesů s tajnými tunely

Z vysokých křídových útesů u kanálu La Manche dohlédnete až k pobřeží Francie. Útesy sloužily hlavně k obraně země během válek a ukrývají tajné válečné tunely. Jen odvážlivci a zkušení plavci mají na to přeplavat kanál… Úchvatným zážitkem je však i procházka po bělostných útesech, kterou můžete zakončit prohlídkou majáku, kde nad vámi budou poletovat modří motýli a všude kolem budou vonět orchideje. Za klíč do Anglie je pak rozhodně považován hrad Dover, který ve 12. století dal postavit Jindřich II. Díky reálným středověkým interiérům můžete cestovat v čase a poznat jak se žilo před mnoha staletími.

Dovolená u moře jinak: Nejlepší městské pláže v Evropě2. Kodaň: Kouzelná pláž Malé mořské víly

Amager Beach Park s jednou z 10 nejkrásnějších městských pláží Evropy, ruch velkoměsta i pohádková atmosféra u legendární sochy Malé mořské víly Hanse Christiana Andersena – to vše je Kodaň,  dovolenkový ráj všech, kdo milují moře i aktivní dovolenou. Stačí si vypůjčit kolo a vydat se na prohlídku města. Nezapomeňte navštívit přístavní pevnost s kasárnami Kastellet ze 17. století, budovu Burzy holandského renesančního vzhledu či moderní knihovnu Černý diamant. V horké letní dny se můžete (třeba i s dětmi) zchladit v zábavním parku Tivoli, kde zažijete zběsilou jízdu na horské dráze Demon či na Vertigu dosahující rychlosti 100 kilometrů v hodině a otáčející  se o 360 stupňů!

3. Den Haag: Klidné moře a divoká historie

Krásné pláže, které se táhnou do dálky, klidné moře a hlavně slunečné počasí na vás čekají na pláži Scheveningen. Na její jižní části můžete v klidu chytat bronz a jen tak relaxovat, zatímco na severní můžete vyzkoušet vodní sporty. Pokud potřebujete protáhnout nohy, pak si udělejte čtyř kilometrovou procházku po promenádě a cestou ochutnejte místní speciality. Na suvenýry a dárky pro příbuzné si zajděte na trh se starožitnostmi a kuriozitami, který je otevřen vždy ve čtvrtek a v neděli od 11:00 do 19:00 hodin. Během jednodenního výletu napříč holandským Den Haagem stihnete projít Museum de Gevangenpoort, kde zjistíte, jak byli zločinci ve středověku trestáni nebo Madurodam, který je sestaven z malých modelů významných staveb země.

4. Nantes: Z pláže přímo na luxusní nákup

Zajímá vás jakou teplotu má Atlantik? V La Baule a Pornici si užijete čisté, široké a hlavně turistům málo známé pláže Francie. Mechanický gigantický slon vás a dalších 48 pasažérů proveze městem Nantes, domova slavného velikána Julese Verna. Nesmíte vynechat ani Zámek vévodů bretaňských, který po dlouhou dobu své existence sloužil jako vězení, kasárna, zbrojnice a dnes je jedním z nejnavštěvovanějších muzeí. Pro nové plavky na pláž si zajděte do pasáže Pommeraye. Elegantní butiky se zde nacházejí v památkově chráněné historické budově s monumentálním schodištěm, lemovaným alegorickými sochami. Hlad zaženete v Trentemoultu, která kdysi bývala rybářskou vesnicí.

Dovolená u moře jinak: Nejlepší městské pláže v Evropě5. Alicante: Palmový ráj vstřícný k rodinám i romantikům

Pulzující španělské město Alicante leží v nejjižnější části španělské provincie, odkud je to k čistým, upraveným a pro děti vhodným plážím jen pár kroků. Někdy se mohou zdát trochu přeplněné, a tak pokud toužíte po klidu, stačí popojet tramvají na nedaleký poloostrov, kde uvidíte, jak se místní rybáři snaží ulovit večeři. Alicante se vám v celé své kráse představí z hradu sv. Barbory ležícím na vrchu Benacantil, kde v roce 1247 porazil Alfons X. muslimy. Na hrad se dá dokonce vyjet i speciálním výtahem. Milujete-li umění, pak hledejte budovu s názvem Casa de la Asegurada, která hostí díla od Juana Grise, Picassa, Dalího nebo  Chillida. Před sluncem se chovejte v jednom z nejstarších parků v Evropě, v  Calalejas, kde jsou gigantické fíkovníky.

6. Amsterdam: Relax na pláži, sport i bohatý noční život

Bílé pláže s jemným pískem si v Amsterdamu vybírají příznivci všech vodních sportů. Nedaleko nizozemské metropole leží jedna z nejznámějších pláží Zandvoort, kde můžete plachtit, surfovat nebo si přímo na pláži vychutnat holandské dobroty. Nizozemské roviny přímo vybízejí k projížďce na kole, při které dodáte svým plícím trochu mořského vzduchu. Jak voní Amsterdam?  Po těch nejlepších rybách, sýrech a květinách, které najdete na každém rohu. Je městem, kde to žije i po setmění v mnoha coffee shopech, barech a klubech. A každoročně se zde sjíždí tisíce turistů, aby spatřily dílo Vincenta van Gogha a navštívily dům Anny Frankové.

Zdroj, foto: Eurolines


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dovolená u moře jinak: Nejlepší městské pláže v Evropě:

Dovolená u moře jinak: Nejlepší městské pláže v Evropě
Dovolená u moře jinak: Nejlepší městské pláže v Evropě
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné romantické místečka.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles