Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená u moře posílí imunitu

14. 08. 2010 | Praktické rady

Pobyt u moře prospívá našemu zdraví především díky koupání ve slané vodě, sluníčku a čerstvému vzduchu. Dobře tady relaxujeme, opálíme se, skvěle si zaplaveme a získáme pevnější zdraví a imunitu na celý rok.

Jadranské moře, které se rozkládá mezi Balkánem a Apeninským poloostrovem, patří k nejoblíbenějším destinacím českých turistů.
Můžete se vydat na dovolenou do Itálie ale také do Chorvatska. Jadran patří k nejslanějším mořím na světě. Slanost moře je určována celkovým obsahem soli na kilogram mořské vody. Průměrná slanost moře je 38  gramů soli na kilogram.

V severní části je slanost nepatrně menší díky přítokům sladké vody  z řek a podvodním sladkým pramenům. Nejslanější je moře na jihu.  Patří k mimořádně čistým mořím a pro svou krásnou barvu je nazýváno „Modrým mořem.“

Mořská voda léčí

Na první pohled obyčejná sůl. Dodává našemu tělu mnoho hodnotných minerálů a stopových prvků. Proto se skvěle hodí na prevenci i léčbu celé řady zdravotních problémů.

Látky obsažené v mořské vodě, minerály a stopové prvky - například sodík, hořčík, vápník, brom nebo jód, vyživují pokožku, zrychlují krevní oběh a látkovou výměnu. Slaný a mokrý vzduch navíc pročišťuje dýchací cesty a usnadňuje dýchání. Plavání ve slané vodě zlepší kondici a důkladně propláchne dutiny. U moře jsou také nízké koncentrace alergenů.

Čím déle budete trávit dovolenou u moře, tím lépe.
Mořské klima začíná na pacienty působit kolem 10 dne pobytu, kdy se vám začnou uvolňovat dýchací cesty. Ideální jsou třítýdenní pobyty. Doporučují se lidem, kteří trpí kožními chorobami nebo chtějí prospět svému imunitnímu systému.

Léčivé síly slunečních paprsků

Vitamín D je plný slunce. Sluneční světlo nám nejen zlepšuje náladu, odbourává stres, ale povzbuzuje i zdraví. Jen co se paprsky dotknou naší pokožky, začnou jí zahřívat, během které se tvoří životně důležitý vitamín D. Při opalování musíme dodržovat určitá pravidla. Chránit se krémy s nejvyšší dostupnou ochrannou.  Pleť nepřipravená na slunění se rychle spálí. Proto musíme s opalováním postupovat v malých intervalech. Záleží na typu kůže, pigmentaci, ale i věku. Slunečním paprskům se nemáme vystavovat v pravé poledne ale až po 15 hodině. Také je důležité chránit zrak, je nutné používat brýle s UV faktorem. Nejen nadměrné opalování, ale také nedostatek slunečního záření může způsobit řadu onemocnění.

Na dovolené u moře  nezapomeňte také ochutnat místní jídelníček plný ryb, ovoce a zeleniny. Možná vás mořská strava bude inspirovat a změníte stravovací návyky i doma. V rybím masu najdete omega-3 mastné kyseliny, vitamín D, minerály a jód. Díky přímořské stravě získáte spoustu vitamínů,  minerálů a to je přímo kouzelný koktejl pro naše zdraví.

Pobyt u moře doma


Většina z nás nemá možnost trávit dovolenou u moře. Proto je u nás v Čechách spousta solných jeskyní, které vám mořské mikroklima nabízí. Solné jeskyně slouží k celkové  relaxaci a jsou lidskému  organismu prospěšné. Toto prostředí napodobující přímořské mikroklima je zvláště bohaté na minerály a stopové prvky tolik potřebné pro posílení zdraví organismu. Jsou určeny všem, kteří chtějí zlepšit svůj zdravotní stav, zamezit různých onemocnění, odbourat stres a napětí, udržovat duševní pohodu a věnovat čas relaxaci.

Dovolenou u moře posílíte imunitní systém a získáte tak zdraví po celý rok.

 

Marta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak my jsme po dovolenéna zakyntosu dostali s manžílkem plicní chlamidie je tio pěkné svinstvo já marodím od července ještě tad pa
Obrázek uživatelky
profil
Možná, že někdy v budoucnu taková solná jeskyně s horským sluncem bude. Zatím si musíme vystačit z tím co máme. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Od toho jsou solné jeskyně kdo nemá možnost trávit dovolenou u moře. Několikrát do roka si může moře dovolit málokdo. Pobyt na horách taky posílí imunitu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles