Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená v Bučickém mlýně

24. 07. 2015 | Česká republika

Za městečkem Rožďalovice nacházejícím se ve Středočeském kraji jsme minuli několik pastvin, za kterými se ukrývá penzion Bučický Mlýn. Díky rozumné vzdálenosti od lidského obydlí jsme zde našli klid, takovou oázu pro duši. Ve spodní části penzionu se nachází stáj pro koně, které můžeme přes den vidět skotačit v ohradě. Měli jsme to štěstí, že z našeho okna byl výhled přímo na ně. Mezi koňmi bylo možno vidět oslíky radující se z volnosti.

V příhodnou chvíli připlavaly po potoce husy a odpočinek na ostrůvku našly i divoké kachny. Po celém zdejším areálu se procházeli pávi jisti si zdejším bezpečím a tak jim nebránilo ukazovat na odiv svou krásu peří, inu pyšný páv. Ve voliéře jsme pak také mohli pozorovat bažanta zlatého. Pro chvíle, kdy venku není příhodné počasí, se v penzionu nachází velká společenská místnost s příjemným posezením u kávy a krbu. Po procházce zdejší přírodou nás čekalo příjemné usínání, nad naším spánkem bděl vodník sedící u vody hlídající mlýnské kolo.

Bučičký mlýnRáno cestou na snídani jsme minuli několik zvědavých koček. U snídaně v prosklené části restaurace nás zas překvapil pohled na Bučický rybník a sem tam přes sklo pohlédl páv. Po jídle jsme zvolili procházku blízko penzionu, okolo Bučického rybníka směrem nahoru k lesu, kde se objevilo další stádo koní, opodál pak krávy a ovce. Po návratu z procházky zastaveníčko na oběd pro pizzu přímo z kamenné pece s výkladem o  pečení v ní. Po obědě jsme se dali na cestu do Rožďalovic, kde se dalo projít okolo ohrady se stádem skotu Highland, vypadají tak trochu jako bizoni, malé telátko pronásledující svou matku připomínalo spíše vzrostlejší ovci. Cestou přes Rožďalovice mineme po pravé straně barokní zámek sloužící jako domov pro seniory, hned vedle pak kostel sv. Havla, míjíme roubený dům s podloubím, který je sídlem Galerie Melantrich a cestu zakončíme posezením ve zdejší cukrárně.

Druhý den po snídani jsme zvolili cestu do Dětenic. Po procházce v zámecké zahradě a prohlídce zámku, také zdejšího pivovaru s tamějším výkladem  nás zastihl hlad a kroky nás zavedly na stylový oběd ve zdejší středověké krčmě,  která je  pro silnější povahy, ale bylo tu v celku plno a jako odměnu si nechat načepovat pivo z místního pivovaru, které má opravdu dobrou chuť. Aby řidiči o nic nepřišli, mohou si nechat Dětenické pivo nalít přímo do plastové láhve a odvézt si tak krátkodobou trofej, neboť jinde než v Dětenicích se pivo neprodává, asi ho místní a hosté stačí vypít a pivovar tak nestíhá. V láhvi vydrží maximálně 3 dny, jak nás upozornila průvodkyně, pak ho lze použít jako dárek pro nepřítele.

No a pak s Pánem Bohem se vydáme cestou na blízký pohádkový hrad a zámek Staré Hrady, který není vhodný pro zlobivé děti, alespoň ten okruh, co je ve sklepení, tam se ukrývají vodníci a čerti. Pro tento den toho bylo až až, tak šup zpátky do Bučického mlýna na večeři a popovídat si se zdejším personálem, kde jsme vyzvěděli, že se tu dá prožít klidný Silvestr, díky zvířatům v okolí tu o petardách a ohňostrojích nemůže být ani řeč. Myslím, že se tam zas někdy podíváme.


Hanalka1 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Dovolená v Bučickém mlýně:

Dovolená v Bučickém mlýně
Dovolená v Bučickém mlýně
Dovolená v Bučickém mlýně
Dovolená v Bučickém mlýně
Dovolená v Bučickém mlýně
Dovolená v Bučickém mlýně
Dovolená v Bučickém mlýně
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
velmi pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Asi by se mi tam taky líbilo.
Obrázek uživatelky
profil
Měli jste krásnou dovolenouSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jistě krásná dovolená v nádherném prostředí...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles