Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolenou přesně podle svých představ si můžete poskládat i sami

30. 08. 2017 | Praktické rady
Jakkoliv jsou dovolené příjemnou záležitostí, jejich organizace je pro spoustu lidí hotová noční můra. Taky patříte k těm, kteří neradi plánují půl roku dopředu a tráví dlouhé zimní večery listováním v katalozích cestovních kanceláří?

To ale neznamená, že jste proto odsouzeni strávit zasloužené volno jen na chatě u Máchova jezera. Naopak. V době rychlého internetu si můžete za jeden večer sestavit takovou dovolenou, jakou vám budou všichni kolegové závidět, a ještě můžete ušetřit. Jak na to? Máme pro vás několik doporučení a také tipů, kam vyrazit a jak koupit letenky, abyste si nemuseli pořídit půjčku. 

Zájezdy s cestovními kancelářemi už trochu ztratily na své atraktivitě. Přestože se i u nich dají objednat tzv. zájezdy na míru, na dobrodružství a autentičnost vlastnoručně sestavené dovolené jednoduše nemají. Druhá varianta dnes přitom není o nic složitější. Pokud nevládnete cizími jazyky, nemusíte se bát. Nehrozí vám žádné nedorozumění. Na místě se nebudete muset o nic starat, protože vše zařídíte předem. A co se týče ceny, s trochou šikovnosti si takto můžete najít velmi výhodné nabídky a ušetřit nemalé peníze. Méně riskujete, že budete muset dávno objednanou dovolenou rušit a platit obrovské storno poplatky. Vyhněte se ale raději nákupu letenek na některých portálech slibujících bezkonkurenčně nejlevnější letenky. U takových nabídek totiž hrozí velké riziko, že na sebe lety nebudou navazovat a vy budete muset celé hodiny čekat na letištích nebo že budete muset vaše zavazadla odbavovat hned několikrát.

dovolená1) Cesta letadlem? No jasně!


Několikadenní cesty autobusem patří dnes již minulosti. Nad pohodlím letecké přepravy není třeba dumat a při současných cenách letenek se rozhodně nejedná o nejdražší způsob přepravy. Ty pravé letenky navíc vyhledáte pouze několika kliknutími myší. Letos v létě jsou zajímavé ceny letenek třeba do Pobaltí, španělské Málagy nebo New Yorku. Jsou to výjimečné destinace a každá z nich nabízí zcela odlišenou dovolenou. Ať už si tedy svou vysněnou cestu představujete jakkoliv, stále je z čeho vybírat.


2) Bydlení podle vašich představ najdete jednoduše


U ubytování je recept podobný jako při vyhledávání letenek. Pro porovnání cen hotelů i hostelů v jakékoliv destinaci je nejjednodušší využít služeb zprostředkovatele letenek a rezervovat si ubytování také přes něj. Jen byste si měli ujasnit předem, co od ubytování očekáváte, například jestli chcete raději hotel, hostel, apartmán nebo penzion, jestli má být poblíž pláže nebo centra města, jaké vybavení pokoje potřebujete, jakou formu stravování preferujete, jestli v něm mají být atrakce pro děti nebo jestli s sebou budete moci vzít svého mazlíčka. A v neposlední řadě můžete vzít v potaz i možnost bezplatného zrušení rezervace. Platba za letenky i ubytování přitom probíhá vždy stejně jednoduše a bezpečně přes internet prostřednictvím platební karty.

3) I doprava na místě se dá vyřešit dopředu


Ve větších městech doporučujeme pohybovat se veřejnou dopravou. Jedná se o nejlevnější a často i nejrychlejší způsob přepravy a zároveň nahlédnete do každodenního života místních. Pokud ale plánujete delší přesuny nebo výlety po okolí, není od věci porozhlédnout se po půjčovně automobilů. Kromě pouličních autopůjčoven, u kterých byste měli být opatrnější kvůli pojištění nebo stavu automobilu, lze také tuto službu objednat dopředu po internetu.
Znovu existuje ale i varianta pro dobrodruhy, a sice spolujízda.

4) Nebojte se ochutnat místní kuchyni


O jídlo nemějte obavu. Stravování můžete mít objednané samozřejmě už v hotelu, což oceníte, pokud se chcete naplno věnovat jiným aktivitám a nechcete jídlem ztrácet čas, nebo pokud jedete na dovolenou s dětmi. Na druhou stranu se tím ošidíte o spoustu zážitků z ochutnávání lokálních kuchyní. My proto doporučujeme vyrazit do ulic. Jestli chcete mít jistotu, že se dobře najíte, nechte si poradit od odborníků nebo ostatních turistů. Na internetu najdete spoustu recenzí a doporučení, kam se vydat. A to platí nejenom o jídle. Tak hoďte starosti za hlavu a vydejte se objevovat cizí země.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to by byla nádheraSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles