Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dožeňme světové trendy a oblékněme si na léto pletené modely z bavlny!

30. 07. 2010 | Trendy

Pletené modely, které naoko vypadají, jako by je stvořila babička, ať už je její datum narození na konci devatenáctého století, na začátku dvacátého, mezi světovými válkami nebo až v době, kdy se na války jen vzpomínalo, rozhodně neovládají módu první sezónu.


Proč ten výčet letopočtů? Inu proto, že pletená móda nikdy zcela z módy nevyjde. Jsou jen období, kdy ji mírně opomíjíme nebo si od ní potřebujeme odpočinout. Pravdou je, že ve světových trendech už opanuje módní pole poněkud déle, než je tomu v našich obchodech nebo – a to možná ještě více – v našich myslích. Módní návrhářka Jiřina Tauchmanová však nezůstala pozadu a pro ty, kdo chtějí svůj šatník ozvláštnit, vdechnout mu atmosféru elegance i ležérnosti zároveň, připravila na léto půvabnou kolekci, ve které si každý přijde na své. Při její tvorbě se nechala inspirovat právě vzpomínkou na obsah babiččiny truhly.


modelka"Přemýšlet o tradici pletené módy je asi zbytečné. Každá z nás bez rozdílu věku má v šatníku kousek, který někdo milovaný stvořil nebo jsme jej v potu tváře tvořily samy, ve kterém jsme něco mimořádného prožily, který pro nás něco znamená nebo na něj s láskou vzpomínáme. Právě tyto kousky nabývají čas od času na aktuálnosti, stávají se nezbytnou součástí šatníku či inspirací pro návrháře,“ vysvětluje svou inspiraci Jiřina Tauchmanová.


Kolekcí pletené módy vyjadřuje úctu k rukodělné práci, touhu po romantice a to vše ztvárňuje do věčného materiálu – bavlněné příze v přirozených barvách léta.


Ať už jsou to módní trendy nebo nostalgické vzpomínky, co nás svede sáhnout po pleteném modelu, určitě neuděláme chybu. Šaty, vestičky i dlouhé vesty, tílka, svetříky v pastelových barvách nebo v nepostradatelné bílé, nápadité vzory, to vše charakterizuje romantickou kolekci, která osvěží letní šatník i vzhled ulice.


modelkaA protože jde o ruční práci, o složité vzory není nouze – plastické vzory střídají úplně hladké modely. A střih? Klasika je v ručním provedení půvabná, na své si však přijdou i milovnice atypických tvarů.


Letní modely jsou stvořeny především z bavlny, kdo však nestihne oživit svůj šatník v létě, může se těšit na podzim a sáhnout po teplejších kouscích, které určitě nezklamou svou estetickou ani užitnou hodnotou.


Zdroj: Tauchmanova.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky ráda nosím pletené věcičky. Pěkné letní modely. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já, dokud jsem si domů nepořídila internet Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kdysi jsem takové svetříky nosila,pletla jsem si je samaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles