Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dožínkové slavnosti a Biojarmark v Praze

11. 09. 2010 | Kultura
Dne 17. a 18. září se konají společně tyto dvě velké akce. Letos již 17. ročník v Hostivařském Středisku ekologické výchovy hl. m. Prahy Toulcův dvůr v Praze 10 u sídliště Košík v areálu ekocentra, tradiční Pražské dožínkové slavnosti a biojarmark. Pořadateli jsou Liga ekologických alternativ a Základní článek Hnutí Brontosaurus Botič, kteří tak navazují na čtyřletou úspěšnou spolupráci. 


Biojarmark 

Zahájen bude v pátek 17. září ve 14 do 19 hodin. Akce se zúčastní více než pět desítek ekozemědělců a obchodníků s biopotravinami z České republiky. Chybět nebudou přední zelináři, producenti výrobků z kravského i kozího mléka, ale ani výrobci, kteří nabídnou šťávy, mošty, biovíno, biopečivo, cukrovinky, studené i teplé vegetariánské či naopak masné speciality. Paletu nabídky doplní přírodě přátelská kosmetika a oblečení z biobavlny. Na prodejních pultech se očekává dosud nejširší paleta zboží. Při nákupu, ale i ochutnávkách se hosté mohou od prodejců dozvědět více o jejich způsobu hospodaření, výrobě a také zpracování nabízených produktů. Dvůr bude po celý den kromě bioprodejců také zaplněn řemeslníky a dalšími tradičními prodejci. 


Dožínkové slavnosti

Zahájení v sobotu 18. září od 10 do 18 hodin Program vyvrcholí ve 14 hodin, kdy vjede do dvora našňořený žebřiňák s koňmi a chasou doprovázený průvodem s folklórní muzikou, při které si můžete i zaskotačit v kole. Děti i rodiče si budou moci vybrat z celodenní nabídky tvůrčích dílniček a her inspirovaných tématem dožínek. Děti si například mohou vyzkoušet přípravu chlebových placek, od vymlácení obilí až po pečení v peci. 
Návštěvníci si také budou moci prohlédnout zvířata z farmy, historické prostory dvora, renesanční špýchar a gotický sklep. 

V sobotu 18. září od 10 do 18 h budou společně probíhat Biojarmark i Dožínky. Vrcholem slavností bude v sobotu kolem 14 hodiny dožínkový průvod s chasou a tanci.  

Vstupné 
Pátek - dobrovolné
Sobota - dospělí 80 Kč
Děti od 4 let, studenti, důchodci - 40 Kč 
Rodinné vstupné - 1 dospělý a 2 děti - 130 Kč
2 dospělí a 2 děti - 210 Kč

Jako každý rok se tato akce koná v září, protože září je - Měsícem biopotravin a ekologického zemědělství. Je to největší republikový svátek ekozemědělců a příznivců potravin zrozených bez chemie v souladu s přírodou. V pátek odpoledne od 14 h a celou sobotu nabídne desítky stánků nejen s bioprodukty k jídlu a pití, ale i certifikované výrobky z oboru kosmetiky, odívání a potřeb pro děti, stejně jako i další nejrůznější doplňkové přírodní produkty, ukázky řemesel, hry pro děti i rodiče, kvízy, tance i muziku. 

Zajímavé jistě budou i stánky s tématickou literaturou, poradenskými letáky všeho druhy ale i recepty. Pro rodiče i provozovatele škol nebude chybět ani informační stánek Pro-Bio ligy k projektu Bioškoly - zavádění biopotravin do škol a předškolních zařízení, který se rozbíhá zejména v Praze a Středočeském kraji. Je přihlášeno přes 30 bioprodejců.

Markéta
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
škoda že som to prešvihla
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles