Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Dramatický příběh Sestup

8. 02. 2018 | Knižní tipy
Název: Sestup
Autor: Tim Johnston
Překlad: Hana Catalano
Nakladatelství: Mystery Press
Rok vydání:  2017
Formát: 145x205 mm
Vazba: vázaná s přebalem
Počet stran: 432 stran
Cena: 265 Kč

Americký autor Tim Johnston nechrlí jednu knihu za druhou, o to víc ale překvapí, že se hned jeho druhý román Sestup, pojednávající o únosu osmnáctileté dívky, stal ve světě naprostým hitem a zcela po právu se může pyšnit označením The New York Times Bestseller.

Když vám unesou dceru, není to žádný thriller!

Možná je to tím, že Johnston k populárnímu tématu zmizelých osob přistupuje zcela originálně, protože vypráví především o ztrátě, nejistotě, ale také odhodlání a neutuchající víře, jež prožívá rodina unesené Caitlin.

SestupPřed čtenářem tak vyvstává mnohovrstevnatý obraz několika lidí, kteří během pátrání po ztracené dceři a sestře musejí rovněž nalézt sami sebe. Ať už je to na těle a duchu zraněný bratr Sean, životem zkoušená matka Angela či tvrdohlavý a záletnický otec Grant.

Právě v jeho osobě spočívá originalita Johnstonovy knihy, když autor skrze dramatický příběh zkoumá zejména vztah otce a dcery, na což odkazuje i samotným věnováním, kterým Sestup uvádí: „Tuto knihu věnuji vašim dcerám, a také té svojí.“

Když si k tomu připočtete bohatý jazyk, s nímž umí Johnston bravurně pracovat, ať už charakterizuje jednotlivé postavy a jejich minulost nebo popisuje divokou a nespoutanou přírodu Skalistých hor, dostává se vám do rukou intenzivní a návyková kniha, kterou neodložíte, dokud ji nedočtete.

Pobyt ve Skalistých horách má být pro Courtlandovy poslední rodinnou dovolenou, než jejich dcera nastoupí na sportovní vysokou školu. Zatímco osmnáctiletá Caitlin si chce především otestovat běžeckou kondici v náročném terénu, její rodiče doufají, že mimořádně krásné horské prostředí pomůže zažehnat dlouhotrvající manželskou krizi.

Ale když si jde Caitlin se svým mladším bratrem časně ráno zaběhat a později je za dramatických okolností v kopcích nalezen pouze Sean, ukáže horská krajina svou mnohem děsivější tvář.
Dívčino zmizení, záhadné a o to trýznivější, rozděluje cesty jednotlivých členů rodiny, z nichž každý určitým způsobem přebírá odpovědnost za to, co se stalo. Neutuchající naději ztělesňuje otec Grant, který své pátrání nevzdává a věří, že jeho dcera je stále naživu. Kdy ale přestane hledat i on?

O autorovi knihy Sestup:


Tim Johnston

Americký spisovatel Tim Johnston se narodil v Iowa City, kde také vystudoval místní univerzitu a později k ní připojil ještě jednu v Massachusetts. Pracoval jako tesař a rovněž vyučoval tvůrčí psaní na Univerzitě George Washingtona. Je autorem young adult románu Nic tak zeleného (2002) a strhujícího thrilleru Sestup (2015), s nímž se umístil v žebříčku bestsellerů deníku The New York Times. Získal řadu prestižních ocenění, kromě jiného např. Cenu O. Henryho za povídky uveřejněné ve sbírce Irská dívka (2009). V současnosti pracuje na nové knize, která bude mít svým pojetím blízko právě k Sestupu. Jak sám říká: „Bude to opět příběh několika hrdinů, jejichž vztahy rozbije náhodný násilný čin a stará, nevyřešená vražda.“

Tuto knihu Sestup koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Mystery Press.


Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !