Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dřevo

7. 09. 2010 | Vaše příběhy
Máme maminku, která bydlí na vesnicí a to znamená také, že se musí připravovat dřevo na topení na zimu do kamen. Jelikož jsme dost početná rodina, tak si dřevo chodíme do lesa dělat sami. Napřed jsme si museli sehnat povolení a pak hurá do lesa.

Bratr vzal traktor, vlečku, někteří jeli s ním na té vlečce a my ostatní za nimi autem. A samozřejmě, že sebou jsme vezli velkou tašku s jídlem, bez něj by nebyla síla na práci. K tomu musí být i něco na pití, aby se nám dařilo. Maminka se postarala o všecko. Přijeli jsme k lesu, samozřejmě auto muselo zůstat na kraji, dál bychom se s ním ani nedostali.

Tak hoši připravili pily a šlo se na to. Řezali stromy k tomu určené, my ostatní jsme osekávali haluze z těch pořezaných stromů a tak jsme pilně pracovali. Když byla přestávka, museli jsme se posilnit a zapít  tu naší námahu. Bráška se zatím šel projít po lese, aby si srovnal záda. My už opět pracovali a brácha nikde, tak jsme ho začali volat a nakonec já se sestrou jsme šly a hledaly ho. 

Po  dlouhé době jsme ho našli, vedle sebe měl tašku s houbami a klidně si spal pod stromem v mechu. Ani mu nevadilo, že my musíme pracovat a on si klidně odpočívá. Asi ho zmohly ty dvě štamprličky slivovice, nebo jich bylo více, to nám nechtěl prozradit. Ale nakonec jsme dřevo udělali v pohodě, maminka byla spokojena, oběd nám dala. Za práci i nějakou tu skleničku na posilněnou. Pak jsme si mohli dát i více skleniček, nakonec jsme si zazpívali, zavzpomínali na práci v lese loni, my totiž jezdíme takto každý rok, bylo to moc fajn a doufám, že si to příští rok  zase vyzkoušíme, jak se dělá dřevo.

Autor:Sarita
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji moc.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to, jako bys popisovala podobnou situaci u nás v rodině...Taky hodně topíme dřevem,v lese po rodičích je pořád co prožezávat a čistit po polomu,takže práce habaděj.Nám v tom pamáhají všichni synové a snachy,já mám na starosti to"zásobování".

Takže moc dobře vím,že -jak tady píšou děvčata- je to prima,když rodina táhne za jeden provaz,

a že jste určitě fajn rodinaSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to se někdy stává,že štamprlička přemůže i silného chlapaSmajlík
jste fajn rodinaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
byly to hezké časy.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles