Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dřív než po léku sáhněte po vodě

7. 01. 2011 | Péče o tělo
Věděli jste, že mnoho zdravotních problémů a pomůže vyřešit vhodně zvolená voda? Třeba bolest hlavy může být způsobená dehydratací, křeče zase nedostatkem minerálů. Voda je nejen životně důležitou tekutinou, může být také přírodním lékem.

Když se řekne voda jako lék, první nám na mysli vytane lázeňství. Již naši antičtí předkové znali blahodárné účinky alternativní metody léčby bolesti – hydroterapie. A protože naše krajina je bohatá na  minerální i termální prameny, dodnes je hydroterapie hojně využívána. Při této metodě se používá voda v různých skupenstvích a teplotách, pulzující střiky, vodní zábaly i vodní pára. Dokáže zmírnit projevy artritidy, namožených svalů nebo zlepšit prokrvení svalů.

Někdy si ani neuvědomujeme, že zdrojem našich potíží může být jednoduše nedostatek vody a dehydratace organizmu. V takovém případě musíme začít driv-nez-po-leku-sahnete-po-vodedodržovat správný pitný režim a tekutiny doplňovat pravidelně a po malých dávkách. A vybírat si jen kvalitní balené podzemní vody, abychom se vyhnuli naopak nepříjemným zdravotním komplikacím. Mnohé problémy zase nastávají, když tělu chybí minerální látky potřebné pro jeho bezchybné fungování. Řešením je zde zvolit si vodu se zvýšeným obsahem toho minerálu, který nám akutně chybí. K orientaci nám pomůže etiketa, která podle zákona o potravinách a vyhlášek nese informace o původu, složení i případné úpravě vody. Balené vody jsou totiž potravinami a o jejich kvalitu pravidelně a přísně dbá Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Které problémy byste mohli vyřešit pitím zdravé vody?

Problém: Bolest hlavy
Řešeni: Často je způsobena nedostatkem tekutin obecně, proto je zásadní zvýšit jejich příjem, vhodné jsou i minerální vody.

Problém: Bolestivá menstruace
Řešeni: Zvyšte celkový denní příjem tekutin. Pokud Vás před menstruací trápí křeče a nepříznivé psychické projevy, zvolte i minerálky s obsahem hořčíku.

Problém: Cukrovka
Řešeni: Pro osoby trpící cukrovkou se doporučuje pít alkalické vody a vody s vyšším obsahem hořčíku.

Problém: Dýchací cesty
Řešeni: Dýchacím problémům opět uleví alkalické vody.

Problém: Křeče
Řešeni: Na křeče zabírá voda s obsahem hořčíku. Osvědčila se i profesionálním sportovcům, kteří trpí křeči svalů.

Problém: Menopauza
Řešeni: Ženy v menopauze jsou ohroženy osteoporózou z nedostatku vápníku, vhodné jsou pro ně tedy minerální vody s obsahem vápníku, ideálně doplněné o hořčík, který významně ovlivňuje vstřebávání vápníku.

Problém: Migrény
Řešeni: Při migrénách pomáhá zvýšit celkový denní příjem tekutin a jako vhodné se znovu ukázaly i minerálky s obsahem hořčíku.

Problém: Močové cesty
Řešeni: Pokud trpíte na zánět močových cest, doporučují se pít zemité vody.

Problém: Stres

Řešeni: Ve stresových situacích stoupá spotřeba hořčíku, který je potřebný pro správnou činnost nervů a svalů − podílí se na přenosu nervových vzruchů.

Problém: Překyselení žaludku
Řešeni: Při žaludečních problémech způsobených nadbytečnou kyselinou si vyberte jednoduché kyselky, neperlivé.

Problém: Střevní problémy
Řešeni: V případě akutních střevních problémů pomáhají zemité vody.

Problém: Těhotenství
Řešeni: V průběhu těhotenství je zvýšená potřeba některých minerálů, především vápníku a hořčíku. Doporučuje se pít kojenecká, pramenité i slabě mineralizované vody bez sycení oxidem uhličitým.

Problém: Vysoký krevní tlak, kardiovaskulární onemocnění
Řešeni: Při problémech s vysokým krevním tlakem volte vody s vyšším obsahem hořčíku, který snižuje krevní tlak a je součástí prevence srdečních chorob a arytmií. Naopak omezte vody s vyšším obsahem sodíku.

Problém: Žlučník
Řešeni: Na obtíže se žlučníkem odborníci doporučují pít alkalické vody.

Zdroj: Pijtezdravouvodu.cz

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zeminá je pramenitá ..tudíž minerálka
Obrázek uživatelky
profil
ani ja nepoznam zemitú
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík co je zemitá a alkalická voda?
číst etikety nemám čas ,takže vody střídám a voda z vodovodu taky zažene žízeň.Dalo by se říct ,že piju minerální vody,ale jak to že mám vysoký tlak ,migrény a nevím co ještě.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
no,že by se mi chtělo pořád lítat na malou,to snad ani ne Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
voda je mocná - ale ne všemocná, když už jsi nemocná Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles