Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Drsná realita zdravotnictví

4. 08. 2014 | Vaše příběhy

Nechci dopodrobna rozebírat můj zdravotní stav, ale aspoň v kostce. Jsem více než dva měsíce po císařském řezu a kojím naše miminko. Už v minulosti jsem měla zánět pravé ledviny a i zánět močových cest. V sobotu ráno jsem cítila silnou bolest zad, myslela jsem si, že mi pouze „zatuhlá“, jak nosím malého a chodím na dlouhé procházky s kočárkem. Pokusila jsem si pomoci sama a uvolnit se dechovými cviky a lehkým protažením při józe. Šlo to velmi těžko.

Těšila jsem se, že si o víkendu odpočinu u mých rodičů. Chviličku potom jsem se nestačila divit. Bolest postupně postupovala celým tělem, bylo mi hůř a hůř. Nakonec mě bolela i kůže.  Odpoledne jsem se vydala poprvé na pohotovost. Doktor byl milý, vstřícný, ale vyšetření bylo pouze pohmatem - žádné jiné vyšetření jsem neabsolvovala. Dostala jsem obstřiky, injekci hořčíku a radu, ať si vezmu šest Paralenů denně od bolesti. O malého se od toho dne starají buďto jeho babička s dědečkem nebo tatínek. Já si s ním pouze hraji a mazlím v posteli. Nemůžu jej ani zvednout kvůli bolesti.

zdravotnictvíDruhý den i po všech Paralenech byl můj zdravotní stav ještě horší. Objevily se i vysoké horečky. Zamířila jsem znovu na pohotovost. Ujala se mě mladá paní doktorka neurologie. Zdůrazňuji, že mě nebolela hlava, nebyla jsem světloplachá a ani mi nevadily žádné zvuky. Paní doktorka po normální prohlídce a nabrání krve (na výsledky odběrů se musí počkat až dvě hodiny) mi okamžitě chtěla udělat lumbální punkci. Zde nastal velký problém. Musela jsem ji rázně odmítnout. Byl na mě kladený velký nátlak, dokonce i na můj doprovod, ať mě přemluví k zákroku. Nedokázala jsem pochopit, proč mně někdo chce dělat tak riskantní vyšetření, při kterém lze i ochrnout nebo zanést do míchy a k mozku zánět, dříve než bychom měli výsledky z krve a vyloučil se eventuálně zánět někde jinde v těle. V šestnácti letech jsem lumbálku absolvovala. Hlavně na to, co následovalo potom, nerada vzpomínám.

Po sérii vyšetření jsem dostala kapačku od bolesti. Vyčkávala jsem na výsledky. Ta bolest byla šílená v celém těle, ale po kapačce se mi hodně ulevilo. Úžasné, ale pořád jsem cítila silnou bolest v pravém boku. Doktorka dávala jasně najevo svůj nesouhlas. Dokonce jsem zaslechla, jak si na mě stěžuje personálu. Nějaký zdravotní bratr se mě zastal. Její sestřička se po celou dobu ke mně chovala arogantně.

Ve výsledcích se objevil zánět. Doktorka mi řekla, že ani v ostatních vyšetřeních nenašla jeho ložisko. Chtěla mi napsat širokospektrální antibiotika a pustit mě domů. Řekla jsem jí, že mě pořád bolí oblast zad a boku a poprosila ji, jestli mi může udělat ještě rozbor moči. V moči se zánět potvrdil a mě čekal ještě ultrazvuk, kde vyloučili větší poškození. 

Doktorka najednou obrátila a začala se chovat mile a ochotně. Po pěti hodinách jsem odcházela domů. Urolog mě neviděl. Závěr - zánět močových cest. Antibiotika na pět dní.

O všem jsem informovala moji dobrou kamarádku z Prahy, která patří k největším kapacitám v oboru dětské medicíny. Třetí den po zahájení užívání antibiotik jsem měla zvýšenou teplotu. Pravý bok a záda mě bolely pořád stejně. Střídala jsem Paralen a Ibalgin. Na její impulz jsem opět zavítala do nemocnice. Tato návštěva byla úžasná. Přístup mnohem příjemnější. Při ultrazvuku panem docentem se zjistilo, že je zasažená pravá ledvina a zánět je v ní. Bylo svolané i konsilium. Závěr - zánět pravé ledviny. Antibiotika na čtrnáct dní. 

Myslím si, že vám nemusím popisovat moje zoufalství. Kam chodit k lékaři, kterému můžu naplno věřit? Máme snášet arogantní a nelidské chování ze strany doktorů a personálu? Musíme si vážně hlídat každý jejich krok a „chránit“ si sami své zdraví? Je chyba v přístupu státu nebo v hodnotách absolventů lékařských fakult?

Jak tuhle situaci řešit? Jsem jediná nespokojená s přístupem v českém zdravotnictví? 

Dokážeme to změnit? Vymyslíme jak?

Keysiana - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já osobně žádné zkušenosti nemám , ale manžel byl před 4 lety na operaci srdce která trvala 7 hodin , mimotělně.....absolutně si nemůžem na nic stěžovat , špičkové kapacity jak lékaři tak ochotný personál a stejně tak i posléze v lázních......myslím že nelze všechny házet do jednoho pytle , všechno je v lidech ať jsou to lékaři,zdravotníci, řemeslníci, obchodníci a tak podobně.....
Obrázek uživatelky
profil
Vůbec se nedivím, že jste se bála lumbální punkce (odběru mozkomíšního moku z páteřního kanálu). Absolvovala jsem ji, nejhorší bylo následně bez pohnutí ležet 24 hodin na lůžku. Potom u mě nastaly komplikace, které jsou prý velmi vzácné. No nevím, každopádně jsem byla znovu hospitalizována a vzpomínám na to jako na těžkou noční můru. Už nikdy to nechci zažít a doufám, že mě nic takového už nepotká.
Obrázek uživatelky
profil
Když vás malé dítě zemdlené bolesti a nemoci prosí: maminko prosím kapičky, bolí..

tím nechci zlehčovat tvoji příhodu, je to hrůza, jak se někdy lidí co se dobrovolně rozhodli pomáhat lidem a léčit je, chovají..
přesto každému známému v čechách stále tvrdím, ať si váží toho co tam ještě je. Dobří doktoři, dobrá péče, síť prevence, a to vše v podstatě zadarmo. zde se vše platí, bohužel peníze nejsou vůbec zárukou úspěšne diagnózy a léčby:-(
Obrázek uživatelky
profil
Navštívili jsme svého pediatra, ten konstatoval virózu pro sichr ještě soukromý pediatra(100euro za vyšetření), ten nám dál antibiotika. po dobrání se stav na pár dní zlepšil a znovu teplota. takhle jsme vystřídali několik doktorů a už si nevzpomínám kolikátý antibiotika za měsíc prosinec. další diagnóza byl zánět středního ucha, to už byly vánoce a my je strávili tak, že jsem syna 24hodin držela v náručí a ten mě snad každou hodinu prosil, ať mu dám kapicky-tj ňurofen na bolest. každou hodinu jsem mu je dala, protože trpěl a my nevěděli jak mu pomoct a kam jít! Manžel zhavil internet a sám se snažil vypátrat co by malému mohlo být a jak to máme léčit. náhodou se zde namanul známý známého co tu trávil prázdniny, ušní lékař. nás syn měl zánět lebky že špatně leceneho zánětu středního ucha!
Obrázek uživatelky
profil
Švagrová tři týdny chodí s krutým bolestmi podbřišku a zad, gynekolog za 100 euro, které strčí do kapsy a ní ho nenápadně je danit, určuje diagnózu ledvinova kolika. minulý pátek situace skončila tak, že poté co doma v krutých bolestech třikrát omdlela a začala masivně krvácet, byla akutně operován pro práskle mimodelozni těhotenství! utekla hrobnikovi z lopaty doslova a do písmene. moje švagrová je jen jedním z mnoha případů jak se zde léčí. martyrium s naším tříletým synem co jsme zažili celý loňský prosinec nikomu nepřeju. dítě s teplotou, neurčité příznaky. z pohotovosti nas zácátkem prosince vyprovodili s úsměvem, jestli prý se nám neco nezdá, ať si druhý den někde necháme nabrat krev a moc. to znamená lítat s nemocným dítětem od čerta k ďáblu a samozřejmě se zde veškeré odběry krve, antibiotika, veškeré léky, vyšetření, lékaři, vše se plně platí v plně výši!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles