Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Druhá tráva slaví 20 let nahráváním novinky v Nashvillu

9. 05. 2011 | Novinky

Po deseti letech od poslední autorské desky ROBERTA KŘESŤANA se kapela DRUHÁ TRÁVA zavřela do nahrávacího studia. Ovšem tentokrát ne v Čechách, ale v mecce country hudby, v americkém Nashvillu. Pod dohledem zdejšího producenta STEVA WALSHE nahrává desku, kterou hodlá oslavit dvacáté výročí na české hudební scéně.


Vznik a nahrávání písniček mohou s kapelou sledovat i její fanoušci. Na webové adrese Druhá tráva skupina každý den popisuje zážitky z natáčení a posluchačům dává nahlédnout do kuchyně prostřednictvím videí. „Druhá tráva se teď nachází ve skvělé formě. Slavíme dvacáté výročí, po deseti letech točíme novou autorskou desku a navíc nahráváme v Nashvillu, což bychom si v roce 1991 vůbec nedokázali představit," říká kapelník Luboš Malina.


robert křesťan s kapelouNové album podle něj bude znít jinak než dosavadní nahrávky skupiny. Nahrávat v Americe se skupina rozhodla kvůli zdejší atmosféře.„Poprvé v naší historii máme navíc producenta. Spolupráce s ním předčila naše očekávání. Podařilo se mu vytáhnout to nejlepší, co v nás je," dodává.


Album, které ještě nemá název, vzniká v nashvillském studiu Quad. Právě to si v minulosti pro nahrávání vybírali umělci jako Neil Young, Joan Baez, Elvis Presley, Johnny Cash nebo Emmylou Harris. Robert Kresťan s Lubošem Malinou v něm předloni natáčeli poslední album Pavla Bobka Víc Nehledám.


Na nové nahrávce Druhé trávy posluchači najdou devět zpívaných písní a jednu instrumentálku. Osm autorských skladeb doplní dvě coververze Boba Dylana. Kapela Druhá tráva vznikla v roce 1991. Přestože bývá často označovaná jako bluegrassová, už od počátku existence mixuje více
stylů. Bluegrass odkazuje spíše na předchozí angažmá několika členů
skupiny u brněnských Poutníků.


Hlavními osobnostmi Druhé trávy je zpěvák, skladatel a textař Robert Křesťan společně s banjistou Lubošem Malinou. Dalšími členy skupiny je nejlepší český dobrista Luboš Novotný, kytarista Emil Formánek a bubeník David Landštof. Kapela vydala za dvacet let 14 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country.


VYDÁNÍ NOVÉHO ALBA JE NAPLÁNOVANÉ NA
1. ČERVNA U VYDAVATELSTVÍ UNIVERSAL MUSIC


Zdroj: Universal.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !