Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Duety ...když hvězdy zpívají - Daniel Rous

2. 10. 2009 | Televizní tipy

DANIEL ROUS HEREC, BARYTON, 48 LET


Daniel se narodil ve znamení Vodnáře. Mezi jeho koníčky patří fotbal, jízda na koni, windsurfing a snowboard. Účinkování v Duetech bere v první řadě jako novou výzvu. Přestože je odkojen především bigbítem, ze zahraničních interpretů mu imponují například Nick Cave, Leonard Cohen nebo Tom Waits. Rád by došel co nejdál, z neúspěchu se prý ale určitě nezblázní.


Z čeho máte největší obavy?

Mám strach, aby se neukázalo, že některé z písní jsou pro mne příliš těžké. Zkoušení zatím není žádná legrace. Většinu textů máme v angličtině, která je pro mne trochu problematická. Zběžně jí rozumím, ale nenaučil jsem se v ní přemýšlet.


Jaká je vaše nejstarší vzpomínka spojená se zpěvem?

Pamatuji si, že někdy v devíti letech jsme se na chalupě s bratranci snažili hrát na prehistorickou kytaru a taky zpívat do starých nahrávek skupin jako jsou Deep Purple, Slade nebo Black Sabath.


Jaký je váš dojem z prvních zkoušek?

Nedělal jsem si iluze, že to půjde samo. Přece jen mám pocit, že písničky jsou trochu mimo můj hlasový rozsah. Mám trošku problém vyšplhat se svým hlasem výše a dál, než jsem býval dříve při zpívání zvyklý. Zkoušení je ale všeobecně strašně příjemné.


Jaké máte pocity z Marcely?

Marcela je skvělá. Nikdy před tím jsme se nesetkali. Líbí se mi na ní, že je to normální ženská, která si nehraje na žádnou hvězdu. Mohla by jí klidně být, protože zpívá výborně. Ona sama říká, že nemá školený hlas a používá jej tak, jak se s ním narodila. Vyhovuje mi, že je přístupná absolutně všem mým připomínkám.


Co vám řekla, když jste před ní poprvé zazpíval?

Neřekla mi vůbec nic. Jen mě tiše podporovala. Myslím, že jí hned došlo, že legrace skončila. Nejsem příliš velký pěvecký improvizátor, takže zpočátku jsem v sobě hledal odvahu více se odvázat. Na rozdíl od Marcely, která výborně cítí muziku, jsou pro mě docela důležité noty. Pomáhají mi orientovat se v hudbě.


Jak zvládáte stresové situace?

Nechci si to příliš připouštět, ale stres to bude v každém případě. Neznám člověka, který by nebyl v přímém přenose v hlavním vysílacím čase nervózní. Určitě se netěším na dotěrné otázky moderátorů a už vůbec ne na výroky poroty. Dopředu prohlašuji, že jsem smířený s tím, že nebudou chválit. Doufám, že mi nervozitou neupadne mikrofon.


Mluvil jste Marcele do výběru písní?

Musím předeslat, že prvotní výběr byl udělán v mé nepřítomnosti. Posléze jsem byl trošku zaskočen, že většina písní byla v angličtině. Myslím, že když nebudeme zpívat česky, tak nám to divák neodpustí. Trošku jsem se vzbouřil.


Pěvecké páry soutěže

Duety ...Když hvězdy zpívají

Petra Janů a Vojtěch Bernatský

Jana Boušková a Tomáš Trapl

Daniel Rous a Marcela Březinováý

Radka Fišarová a Pavel Zedníček

Zuzana Jandová a Petr Kotvald

Kamil Střihavka a Ester Janečková

Simona Postlerová a Petr Kolář

Jaromír Nosek a Jitka Zelenková


Čtěte také: Duety ... když hvězdy zpívají: Vítězové!


Zdroj: Česká televize


Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !