Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Důvody vzniku a zániku manželství

2. 07. 2008 | Užitečné rady
Dnešní společnost nesezdané soužití toleruje, přesto 72 % mladých lidí uvádí manželství a následně děti na prvních místech v žebříčku životních hodnot.

Nejčastějším motivem, vedoucím k uzavření manželství, je možnost finančně se osamostatnit a schopnost zajistit svou novou rodinu vlastními příjmy. Nejdůležitějším důvodem uzavření manželství je pro 76,5 % mládeže přání mít děti, vytvořit jim jistotu rodinného zázemí a dát jim společné jméno.

Podle údajů Českého statistického úřadu čeká polovinu mladých lidí v budoucnu zklamání, neboť v České republice se rozvádí skoro každé druhé manželství.Jako nejčastější důvod rozpadu manželství je uváděna rozdílnost povah, a to u 52 % případů. Lidové rčení praví, že protiklady se přitahují. Je ideální, když se partneři vzájemně doplňují, jsou-li si oboustranně přínosem a oporou. Soudní statistiky do rozdílnosti povah zahrnují domácí násilí, žárlivost a s ní spojená hrubost i nespolehlivost alkoholiků.

manželstvíProblém rozdílných povah často řeší páry, kterým už dospěly děti. Mnohdy marně hledají společný zájem, jenž by jim zaplnil volný čas.Druhým nejčastěji uváděným důvodem je nevěra. Mimomanželské styky přiznalo dvě třetiny mužů a polovina žen. Nejvíc náchylní k cizoložství jsou muži mezi 40 - 50 lety a ženy mezi 30 - 40 lety. Výzkum, provedený mezi manžely ukázal, že jen velmi málo z nich je schopno vyrovnat se s nevěrou druhého partnera. Po zjištění nevěry se 41 % párů rozešlo, 44 % párů zůstalo žít ve společné domácnosti ve velmi špatném vztahu a jen 15 % partnerů po určitém čase dokázalo odpustit a opět si vytvořit pěkný manželský život.

Zamilovanost je nádherné bezstarostné období, kdy viditelné jsou jen klady partnera. Po roce odezní a člověk je schopen uvidět i partnerovy nedostatky. Skvělé je, pokud jeho vlastnosti nevadí druhému z partnerů vůbec nebo minimálně. Jsou však vlastnosti, které po čase nelze přehlížet. Hrubost, nespolehlivost, vypočítavost či sobeckost.

Pokud manželská krize trvá dlouho a při vší snaze nemá řešení, je dobré odstranit problémy co nejdříve a co nejlépe začít nový život.



Zdroj: Svatba.cz

Petra Mašková
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
laska a nevera Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dnes je divné, když to vyjde napoprvéSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
málokdy to vyjde napoprvé Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle