Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dvojčata

6. 02. 2011 | Vaše příběhy

Mám kamarádku na Hané. Občas k ní přijedu na několikadenní návštěvu, občas navštíví ona mou rodinu. Eva, jak se kamarádka jmenuje, má sedmiletá dvojčátka, holčičky Leničku a Janičku.

Když se mi zdá, že mám hodně zlobivého syna, navštívím ji, a hned se mi zdají problémy se zlobením mého jedenáctiletého syna titěrné. Ony totiž Janča s Lenčou dokáží pořádně pozlobit. Jsou dvě, tak dají hlavičky dohromady a ono to pak podle toho vypadá.

 

     Jednou, to byly holky ještě malé, byla Eva v práci. Holky hlídal jejich otec. Ale i on musel náhle odjet do práce. Holkám byly tři roky. Přišla babička, že je bude hlídat. Janička s Lenkou chtěly ale s tatínkem. Nešlo to. Taťka se rozloučil s dětmi i babičkou. Holky si šly hrát a otec si ještě sedl ke kávě. Netušil, že holky se zavřely do kufru auta. Pojedou s tátou! Otec odjel, babička štrikovala v domnění, že si holky hrají. Když auto konečně zastavilo, holky začaly klepat na víko auta a volat tatínka. Nezůstanou přece zavřené v kufru. Netušily ovšem, že otec zastavil policistovi při silniční kontrole. Nedivil se pouze policista, ale i táta, který musel vysvětlovat, že své děti opravdu běžně nevozí v kufru automobilu. Stěží vyvázl bez pokuty.

 

     Jindy, to byly holky už větší, tak pětileté, opět hlídala babička. Rodiče byli opět v práci a Lenka s Janou si chtěly jít hrát s dětmi na opačný konec vesnice, ve které bydlí. Babička, ve strachu, aby se dětem nic nestalo, je nepustila. Holky daly hlavy dohromady a vymyslely plán. Babičku vylákaly do sklepa. Dostaly chuť na uskladněná jablíčka. Když chudák babička vešla do sklípku, takového pravého, venkovského, holky sklep zamkly a utekly za dětmi. Když se rodiče vrátili domů, nenašli ani děti, ani babičku. Až po nějaké době nalezli nachlazenou babičku sedící na bedýnce s jablky uprostřed zamčeného sklípku. Holky čekal výprask, ale zlobení je neopustilo.

 

     Jó, dvojčata = dvojitá radost, ale také starosti.

 

Kapucínek K. – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
neboj oni si zvyknou,bydlím taky v paneláku a mám holky 12 a kluka 14 zatím to vydrželiSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
zlaté miminá
Obrázek uživatelky
profil
dle tvého doporučení jsem si přečetla tvé články, tento je moc pěkný, dvojčata bych ale nechtěla. Hezké ! l0 b
Obrázek uživatelky
profil
to ja znam,taky mam dvojčata 7,5 lety kluci,dělat ukoly as obema najednou-to je nervy,ale hlavně že jsou zdrave a občas i hodne dětičky
Obrázek uživatelky
profil
mám doma pětileté holky a k nim ještě skoro 11 letého brášku - lahůdka. Řeknu vám my bydlet v paneláku tak nás sousedi brzo vystěhují, občas bych sama někam utekla a schovala se.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles