Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Edice Dětský svět - Vlk a kůzlátka a Vlk a Červená Karkulka

1. 06. 2008 | Výchova
Vydavatelství B.M.S. pamatovalo i na naše nejmenší a připravilo vydání celkem tří pohádkových CD z edice Dětský svět.

Druhý díl Dětského světa přináší všem dobře známé příběhy – VLK A KŮZLÁTKA a VLK A ČERVENÁ KARKULKA.

Vlk a kůzlátka

Tato pohádka vypráví příběh hladového vlka, kterému se zachtělo sežrat tři kůzlátka (Lízinka, Micinka a Capko), která maminka nechala doma než se vrátí s čerstvou mrkvičkou a přikázala jim, aby nikomu neotvírala. Aby kůzlátka poznala, že se maminka už vrátila, zazpívá jim písničku. Vlk nelení a předstírá maminku, avšak kůzlátka ho odhalí a vlkovi neotevřou. Vlk si tedy nechá od kováře vykovat hrdlo, aby měl tenčí hlas a jde za kůzlátky znovu a zazpívá jim písničku a opět předstírá maminku. Kůzlátka tentokrát vlka nepoznají a dveře otevřou. Vlk se zmocní Lízinky a Micinky a odnese je v pytli, zatímco Capko je schovaný v peci neb si hráli před tím na schovávanou. To už se vrací maminka, Capko ji všechno vypoví, ona dohoní vlka a svými rohy mu dá co proto a všechno naštěstí dobře dopadne.

edice Dětský svět - Vlk a kůzlátkaRoli vlka výtečným způsobem hraje Martin Štěpánek, roli maminky Taťjana Medvecká. Během celé pohádky zní snadno zapamatovatelná písnička, kterou si děti mohou zazpívat spolu s kůzlátky.

Vlk a Červená Karkulka

Příběh vypráví o dívce přezdívané Červená Karkulka, podle Karkulky (čepce), kterou stále nosí. Karkulka jde lesem za svou babičkou, které nese něco k jídlu. Vlk chce Karkulku sežrat, ale bojí se to udělat přímo v lese a dá se proto s dívkou do řeči a ta mu naivně prozradí, kam má namířeno. Navrhne jí tedy, aby nasbírala kytici květin, což udělá. Mezitím vlk přiběhne k domu babičky, předstírá, že je Karkulka a vloudí se dovnitř. Babičku sežere, oblékne se do jejích šatů a čeká na Karkulku. Když Karkulka přijde, sežere ji také. Poté přichází strejda myslivec, rozřízne vlkovi břicho a babičku s Karkulkou zachrání. Poté naplní vlkovo břicho těžkými kameny. Poté co se vlk vzbudí, jde se napít do tůně, spadne tam a odnese ho pryč.
V pohádce zazní líbivé melodie, pro děti snadno zapamatovatelné.
V roli vlka se opět představí Martin Štěpánek, v roli Karkulky Gabriela Přibylová, myslivce hraje Antonín Molčík, babičku Libuše Havelková a zajíce Jan Šťastný.

Obě  pohádky vypráví svým podmanivým a nezaměnitelným hlasem skvělý Boris Rösner.


Uvnitř CD je pak vložena čtyřstránková omalovánka
s motivy z obou pohádek !!!




Všechna CD z edice Dětský svět – Zlatá studánka, Vlk a  kůzlátka a Vlk a Červená Karkulka a Tři prasátka a vlk si můžete zakoupit i ve-shopu vydavatelství B.M.S.


Hana Houbičková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !