Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Edith Piaf, žila naplno a ničeho nelitovala

25. 09. 2010 | Televizní tipy

Premiéru filmu Edith Piaf (2007) uvádí ČT1 v sobotu 25. 9. od 21:20 hodin. Snímek oceněný dvěma Oscary, mnoha prestižními zahraničními cenami, u nás Českým lvem 2007 ve třech kategoriích, natočil režisér Olivier Dahan v koprodukci Francie, Velké Británie a České republiky.

 

Životní příběh jedné z největších šansoniérek všech dob je plný boje o přežití, hudby, vzestupů a pádů, vášní a lásky. V hlavní roli Edith Piaf exceluje Marion Cotillardová, oceněná za svůj vynikající herecký výkon Oscarem.

 

Pozornosti diváků jistě neujde populární Gérard Depardieu jako Louis Leplée. V dalších rolích je určitě zaujmou Sylvie Testudová (Mômone), Pascal Greggory (Louis Barrier), Emmanuelle Seignerová (Titine), Jean-Paul Rouve (Louis Gassion), Clotilde Courauová (Anetta), Jean-Pierre Martins (Marcel Cerdan), Marc Barbé (Raymond Asso) a další.

 

Edith Piaf (vlastním jménem Edith Giovanna Gassionová) se díky svému jedinečnému a nezaměnitelnému hlasu, neuvěřitelně silné vůli a neobyčejnému nadání vypořádala s tragickým osudem a její sen z dětství se stal skutečností. „Jednou budu bohatá, budu samé prachy. Budu mít bílý auťák a černého šoféra." Nechtěla dát světu šanci na ni zapomenout a povedlo se jí to beze zbytku. „Velcí umělci nepatří jen jedné generaci, zůstávají tu napořád."

 

Pro filmovou realizaci jejího dramatického životního příběhu si režisér Olivier Dahan kromě Francie vybral také Prahu. Ke spolupráci přizval české herce v čele s Markem Vašutem.

 

Film Edith Piaf se setkal s mimořádným úspěchem. Kromě ocenění Marion Cotillardové Oscarem jako Nejlepší herečky v hlavní roli získal film tuto prestižní cenu také za Nejlepší masky. U nás byl oceněn Českým lvem 2007 – za Nejlepší hlavní ženský herecký výkon – Marion Cotillardová, Nejlepší hudbu – Becky Benthamová, Edouard Dubois, Christopher Gunning, Nejlepší zvuk – Laurent Zeilig.

 

Zdroj: Česká televize

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na mnefilm taky zapusobil a dojimal
Obrázek uživatelky
profil
TENTO FILM MI NEUNIKL A DOCELA MNE ŠOKOVAL
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles