Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu

14. 05. 2009 | 

Egypt si jako turistická destinace už dávno vybudoval renomé u kulturních nadšenců, golfistů i milovníků vodních sportů....

S dějinami Egypta jsou však spojeny i životy známých milenců a milovníků – Julius Caesar si v roce 47 před Kristem podmanil spolu s Egyptem také Kleopatru. Již ve 14. století před Kristem si krásná devatenáctiletá Nefertiti vzala čtrnáctiletého Achnatona, se kterým měla šest dětí. Hlubokých citů se dožaduje také Aida ve Verdiho opeře – když je núbijská princezna zavlečena do Egypta, musí se vojevůdce rozhodnout mezi láskou k ní a svou věrností k faraónovi.

EGYPT PRO ZAMILOVANÉ - vydejte se na romantickou cestuRomantický Asuán

Kdo chce zažít romantický Egypt, měl by navštívit Asuán. Říká se, že nikde v Egyptě nenajdete takové světlo a takové ticho jako v Asuánu. Kdysi toto město na východním břehu Nilu, které si dodnes zachovalo svůj půvabný ráz, hojně navštěvovali bohatí Angličané jako zimní letovisko. Nil se zde třpytí tak modře jako nikde jinde, felúky s velkými bílými plachtami se ladně pohupují na hladině a malé ostrůvky lákají k výletům. Například na Kitchenerově ostrově se dá báječně relaxovat ve stínu nejrůznějších druhů palem, exotických stromů a dalších nádherně zbarvených rostlin.

Romantická je také plavba člunem na ostrov Fílé a návštěva stejnojmenného chrámového komplexu. Chrám je zasvěcen bohyni Isis, patronce manželství a lásky, která silou své lásky probudila svého manžela Osirise znovu k životu.

Asuán je výchozím bodem pro výlety do 280 kilometrů vzdáleného Abú Simbel, kde se nachází proslulý chrámový komplex Ramsese II. se čtyřmi kolosy. Každoročně 22. února a 22. října zde na návštěvníky čeká fascinující hra světla, takzvaný sluneční fenomén. Pouze v těchto dvou dnech padají sluneční paprsky šedesát metrů hluboko dovnitř chrámu. Tři ze čtyř soch bohů, které zde stojí, se pak třpytí ve slunečním světle, pouze socha staroegyptského boha smrti zůstává zahalena tmou.

Výlet do Bílé pouště

Pěšky nebo na hřbetě korábu pouště půjdete sněhobílými písečnými poli kolem podivuhodných vápencových útvarů. Až se člověku zdá, že vidí EGYPT PRO ZAMILOVANÉ - vydejte se na romantickou cestusněhová pole uprostřed moře písku. Cestovatelé označují tento kus země jako celosvětově nejvelkolepější, avšak zároveň nejneskutečnější krajinu. V poledne člověka téměř oslepí bílá barva, v ranním a večerním světle a ve svitu měsíce se skály barví těmi nejnádhernějšími žlutými, modrými a červenými odstíny. Tyto vápencové útvary vznikaly miliony let vlivem větru a eroze. Jejich pohádkové tvary na sebe berou podobu ptáků, sfingy nebo jiných postav – podle představivosti každého návštěvníka. Při bližším pohledu můžeme na těchto bizarních skalách objevit zkamenělé ulity hlemýžďů, kousky dřeva a mušle.  V této krajině tvořené písečnými dunami a skalami nás znovu a znovu překvapují malé palmové oázy a samostatně stojící akácie.

Na závěr se jistě vyplatí navštívit oázu Bahariya, kde je možné se vykoupat v horkých pramenech a vychutnat si klid oázy.

Sinaj

Výstup na horu sv. Kateřiny: návštěva kláštera svaté Kateřiny. Vycházka do Sinajského pohoří. Nocleh u beduínské rodiny ve stanu. Romantický západ nebo východ slunce s výhledem na Mojžíšovu horu.

EGYPT PRO ZAMILOVANÉ - vydejte se na romantickou cestu„Faraónská“ svatba snů – v chrámu v Karnaku

Pro nejkrásnější den v životě si snoubenci přejí to nejkrásnější místo. Kdo má rád něco mimořádného, může uzavřít sňatek v Egyptě jako faraón a jeho královna. Své „ano“ si mohou snoubenci říci stejně jako dávný vládce Egypta v chrámu v Karnaku, chloubě faraónského stavitelského umění. Vzhledem k velké poptávce je počet svatebních obřadů omezen. O tento honosný svatební obřad se mohou každoročně ucházet sňatku chtivé páry z celého světa.

Čtěte také:

Egyptská kuchyně - Pohled do historie

Průvodce egyptskou kuchyní – pochoutky ze zeleniny, masa a ryb

Průvodce egyptskou kuchyní – národní pochoutky a speciality

Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (1. díl)

Cestujeme po Egyptě – nejzajímavější místa Káhiry (2. díl)

Cestujeme po Egyptě – Alexandrie a Horní Egypt

Zdroj: Egypt travel
Foto: Bertrand Rieger  Hemis.fr
Arnaud Chicurel  Hemis.fr

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu:

Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
Egypt pro zamilované - vydejte se na romantickou cestu
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
škoda že je tam taká situácia
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles