Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Emotion Collection: Ponořte se do proudu tance, hudby a slova

2. 11. 2010 | Kultura
Důkazem, že balet Národního divadla v čele s uměleckým šéfem Petrem Zuskou dává příležitost i neobvyklým projektům experimentálního rázu, je inscenace Terezy Helšusové Emotion Collection, která vznikla ve spolupráci baletu Národního divadla a Agentury DoDo v loňském roce a diváci ji mohou vidět na komorní scéně divadla Kolowrat.

Se „sbírkou emocí“ – jak by zněl český překlad názvu – si musí na scéně poradit kromě protagonistky kusu Terezy Helšusové také Michaela Procházková, Tereza Slavíčková, Tereza Kučerová, Viktor Konvalinka, Michal Jaurisa, Jonáš Dolník, jimž Zuzana Šimáková ušila choreografie doslova na tělo. Inscenace je svéráznou mozaikou, pásmem či revue mapující ženský aspekt v různých obdobích života. Slovy autorky projektu je proudem tance, hudby a slova. ŽENA A JEJÍ DUŠE – to je oč tu běží!

Mikropříběhy vyprávějí o zrození, dětství, pubertě, lásce, zklamání, opuštěnosti, odpuštění... Akce herců a tanečníků na scéně doplňuje jedinečný zpěv Eleny Sonenshine, jazzové hvězdy oblíbené i v narodni-divadlo-emotion-collectionzámoří. Děj končí písní Kruh se uzavírá. „Vždyť život je jako spirála. Člověk se setkává stále se stejnými tématy, ale vždycky o stupeň výš. A to mi i na stárnutí připadá pozitivní!“ shrnuje Tereza Helšusová.

Kromě ženského tématu, prezentovaného scénickou akcí chvílemi v lyrické, ale většinou komické nadsázce, bude pro (především mladé) diváky bezesporu atraktivní hudební složka představení. Zaznívají zde totiž písně Jana Budaře, z nichž některé znají i fanoušci jeho Eliška Band. Inspiraci u Budaře nehledala Helšusová náhodně. „Jsme spolužáci z brněnské JAMU, s Honzou jsme byli nejlepší kamarádi, měli jsme podobné postřehy, i podobný vkus, a tak jsem se na něj obrátila...,“ prozrazuje Tereza.

Hravá inscenace Emotion Collection, v níž jsou vážné momenty lidského života pojednány se sympatickou nadsázkou, můžete navštívit v Divadle Kolowrat.

Nejbližší reprízy se uskuteční 6. listopadu, 9. a 19. prosince 2010.


Zdroj: Národní divadlo

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
snad na záver predstavenia, alebo aj v priebehu prídu správne emócie
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles