Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Eurovision Song Contest 2015

23. 05. 2015 | Televizní tipy
Přímý přenos Finále evropské mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest 2015 z Vídně. O letošním vítězi Eurovision Song Contest 2015 rozhodnou i diváci České televize svými hlasy. Z rakouské Wiener Stadthalle komentuje Aleš Háma.
 
Během šedesátileté historie vypustila legendární eurovizní soutěž do hudebního showbyznysu slušnou řádku pěveckých talentů a taky několik superhvězd, které si na světových pódiích vydobyly během následujících let nesmrtelnou slávu. V roce 1966 vyhrál soutěž Rakušan Udo Jürgens s písní Merci, chérie, která se stala okamžitě megahitem. O rok později zazářila nepřehlédnutelná anglická zpěvačka Sandie Shaw a všechny přítomné navíc pořádně šokovala svou "bosou image".

Eurovision Song Contest 2015V klíčovém roce 1968 se soutěže zúčastnil také jediný Čech v její dosavadní historii. Božský Karel Gott ovšem tehdy reprezentoval barvy Rakouska s písní Tisíce oken (Tausend Fenster). Velké finále se konalo v Londýně a Gott se tehdy domů vrátil se ztrátou květinky. Jednoznačně nejjasněji v celé historii Eurovize zazářila v roce 1974 švédská diskopopová čtveřice ABBA s megahitem Waterloo, který neznámou skupinu okamžitě katapultoval na první příčky hitparád. Na výsluní popularity se kapela udržela až do svého rozpadu na počátku osmdesátých let. Na celém světě prodali kolem 370 miliónů nosičů a stále právem patří mezi nejúspěšnější kapely v celé historii populární hudby.

Další budoucí světovou megastar Celine Dion oblíbená soutěž do světa hvězd katapultovala v roce 1988. Kanadská zpěvačka tenkrát reprezentovala Švýcarsko a určitě sama netušila, že se na čas stane nejprodávanější ženskou interpretkou na světě.

Přesně o deset let později došlo zatím k nejkurióznějšímu vítězství. Poprvé v historii vyhrává transsexuální "diva" soutěžící za Izrael – Dana International. Někteří novináři toto vítězství komentovali jako definitivní prolomení sexuálního tabu. To se zřejmě potvrdilo i v minulém roce, kdy zvítězila "vousatá zpěvačka" Conchita Wurst z Rakouska, které díky tomu hostí letošní už 60. ročník populární písničkové soutěže Eurovision Song Contest 2015.

Eurovision Song Contest 2015 můžete sledovat 23. 5. 2015 od 21 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: Monika Navrátilová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Eurovision Song Contest 2015:

Eurovision Song Contest 2015
Eurovision Song Contest 2015
Eurovision Song Contest 2015
Eurovision Song Contest 2015
Eurovision Song Contest 2015
Eurovision Song Contest 2015
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !