Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Evropou na kole: po stopách hippies a hipsterů

10. 08. 2015 | Cykloturistika
Hippies přivedli do měst barvu a zábavu. Hipsteři zase styl a mládí. Poznejte, které zdi v Berlíně jsou plátny sprejerů, kde se v Amsterdamu setkáte s vyznavači tanečního stylu break dance, kterou kodaňskou čtvrť obývají výhradně hippies a kam se s fotoaparáty nesmí – a pozor: i seriózní Mnichov se umí proměnit v pořádně divoké město. Pokud si to všechno chcete užít skutečně jinak, objevte tyto metropole stylově, na kole!

Moderní Berlín

poznáte nejlépe na kole!

Projeďte si Berlín na kole a seznamte se s jeho barevnou, zábavnou a mladistvou tváří. Poznejte alternativní styl mladých Berlíňanů – graffiti, designéři i pouliční hudebníci, to je současný Berlín. Hledáte něco nového na sebe? Vydejte se na nákupy do alternativních obchodů v Prenzlauer Bergu. Toužíte si dát skleničku v netradičním baru či klubu? Zajeďte si do Friedrichshain, kde jsou zdi domů užívány jako plátna umělců. Rušné ulice,  hlučné bary, přeplněné kavárny a tvorba pouličních umělců na každém rohu jsou hlavním důvodem, proč všichni mladí míří do Berlína, ráje současného umění. Revoluční Kreuzberg je místem, kde narazíte na hipsterské obchody i nespočet second-handů s originálním vintage oblečením. Poctít hipstery svou návštěvou můžete také v Neuköllnu, v ulici Weserstraße, která je symbolem bujaré noční zábavy. Když nestíháte poslední noční metro, jednoduše nasedněte na kolo a do hotelu se dopravte sami.

Čínská věž v KodaniKodaňská Christiania,

slavné město hippies

Všichni dnes vědí, že známý pohádkář Hans Christian Andersen je symbolem Kodaně. Tušíte však, kde tento nadaný muž bydlel? Stačí se podívat do dříve rušného obchodního přístavu Nyhavn, kde se nachází dům číslo 20. Právě v něm vznikaly známé pohádky, jako Křesadlo či Princezna na hrášku. østerbro je zelenou oázou s mnoha delikatesami a především designovými obchody. Je domovem nejen nejznámějšího kodaňského parku – Fælledparken, ale také slavné sochy Malé mořské víly. Christianshavn znají lidé jako místo, kde dostanete prvotřídní menu připravované michelinskými kuchaři i lahodnou kávu v útulné kavárně. Právě díky mnoha prvotřídním barům, restauracím a pobřežní atmosféře je Christianshavn jedním z nejžádanějších míst k bydlení. Právě zde se nachází Svobodné město Christiania, kde se v roce 1971 usídlily skupiny hippies a zabraly prázdné budovy, ze kterých si vytvořily své domovy. Dnes zde najdete umělecké galerie, hudební sály i obchody prodávající organické suroviny. Christiania je zcela nezávislé na dánské vládě, a tak pořízení domu v této lokalitě není jednoduchou záležitostí. Za peníze se koupit nedá. Může vám být jen darován. Na nákupy si můžete zajít do ulice Strøget, která je jednou z nejdelších evropských pěších zón.

Amsterdam, to je ráj liberálů

Neradi vybočujete z davu? Pak se po Amsterdamu pohybujte, stejně jako jeho obyvatelé, na svých kolech. Všudypřítomná rovina i cihlové a pískovcové domy či zdobené štíty, dělají z Amsterdamu mocné a bohaté evropské město, které však ukrývá mladické nitro. Svědkem toho je i náměstí Leidseplein s pouličními umělci, předvádějícími break dance i jazzové koncerty. Město protkané kanály a mosty spojuje úchvatnou architekturu s liberálním přístupem k životu.  V coffee shopech na kávu zcela určitě nenarazíte. Vondelpark je místem, kde můžete kolo hodit do trávy a nechat se unášet koncertním a divadelním vystoupením pod širým nebem. Toto místo se stalo inspirací mladým básníkům, recitujících svou tvorbu. Nedaleko parku najdete muzeum s největší expozicí kreseb a maleb nejnadanějšího umělce světa – Vincenta van Gogha i muzeum Stedelijk se sbírkou děl Matisse, Picassa i Warhola. Nezapomeňte také nahlédnout do světově proslulé čtvrti červených světel (Red light district), kde se dovíte zajímavé věci o nejstarší profesi na světě.

Odhalte zábavnou stránku jinak seriózního Mnichova

Může se město, kde během dne potkáváte pány v kravatách a dámy v dobře padnoucích kostýmech proměnit v centrum bujaré zábavy? Mnichovskému Glockenbachviertelu se to povedlo. Lidé znali Glockenbachviertel jako oblíbené místo místních homosexuálů. Dnes tomu tak už ale není. Jedná se o jednu z nejmalebnějších čtvrtí s nádechem alternativy, skvělým místem pro stylové nákupy a centrem nočního života. Glockenbachviertel mělo údajně být také místem, kde se při návštěvě Mnichova ubytovával samotný Freddie Mercury. Na snídani si zvolte místo ležící nedaleko Gärtnerplatz, kde najdete útulné kavárny. V jedné z nich si kávu vychutnával i zpěvák Robbie Williams. Jako v nákupním nebi se budete cítit v ulici Hans-Sachs-Straße. Narazíte zde na módní kousky i šperky, které tvoří mladí designéři. Ti si dokonce textilie sami barví a malují. Nejlepší grilovanou rybu na paličce, pečené vepřové koleno a pivo Hofbräu je podáváno v zahradní pivnici Čínská věž. Zde odložíte svá kola a pod 25 metrů vysokou věží se necháte unášet dechovkami, pivem a tácem plným jídla. Do této venkovní pivnice se vejde až 7 000 hostů.

Zdroj: Eurolines
Foto: Zuzana Rybářová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nejhezčí pohled na svět je ze sedla kola Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles