Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Další Miss
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Extravagantní modely pro finalistky ze čtrnácti českých krajů

8. 02. 2010 | Aktuality

Unikátní projekt Čtrnáct klenotů v srdci Evropy, v němž budou vybrané školy reprezentovat své regiony vytvořením extravagantních modelů pro finalistky České Miss 2010, byl představen ve čtvrtek 28. ledna v rezidenci pražského primátora. Přítomny byly ředitelka České Miss Michaela Maláčová, Česká Miss 2009 Iveta Lutovská a dvanáctka finalistek letošního ročníku soutěže.


Při představení projektu také nechyběli zástupci jednotlivých škol. Jejich modely mají vystihnout tradiční oděvní, historické i další charakteristické prvky regionu, v němž byly vytvořeny. "Česká republika má mnoho hodnot a já jsem ráda, že Česká Miss může být součástí projektu. I tato soutěž krásy je o nás, o Češích - jak dovedeme být hrdí a jak dokážeme uplatnit své schopnosti," řekla Michaela Maláčová.  


losovani-satuDvanáct těchto šatů si obléknou dívky soupeřící o titul České Miss 2010 při finále této soutěže v březnu. Každá z finálové dvanáctky si také ve čtvrtek vylosovala svůj kraj, jenž pak bude reprezentovat. Jitka Válková (finalistka číslo 1), si tak z osudí vytáhla Moravskoslezský kraj, Šárka Laubendorfová (2)  Ústecký, na Carmen Justovou (3) připadl Plzeňský, na Karolínu Rédlovou (4) Olomoucký, na Kristýnu Halouzkovou (5) Královéhradecký a na Veroniku Machovou (6) Jihomoravský kraj. Kateřina Votavová (7) si pak vylosovala Karlovarský kraj, Tereza Kučerová (8) Zlínský, Tereza Maláčová (9) kraj Vysočina, Christina Zidková (10) Jihočeský kraj, Petra Musilová (11) Pardubický a Barbora Hamplová (12) Liberecký kraj. 


Třináctý region, tedy Praha, připadl České Miss 2009 Ivetě Lutovské. A poslední ze čtrnáctky modelů, jenž bude dílem Středočechů, si oblékne speciální host. Tato žena bude překvapením finálového večera České Miss 2010, který bude 20. března vysílat v přímém přenosu TV Nova. Cílem tohoto naprosto ojedinělého počinu je podpořit řemeslnou výrobu v tuzemsku, uchovat úctu k ní, vrátit věhlas zlatým českým rukám a podpořit národní hrdost.  Supervizorkou je autorka projektu, známá návrhářka Jana Berg, která je zároveň hlavní návrhářkou finále České Miss 2010.


Pod jejím vedením vytvoří školní týmy výpravné modely co nejkreativněji ztvárňující jednotlivé kraje. Vznikne tak exkluzivní kolekce ve stylu Haute Couture. Během finálového galavečera České Miss 2010 budou v televizních spotech představeny také kraje, školy a žáci, kteří modely vytvářeli. Tyto nevšední šaty pak budou dále prezentovány v tuzemsku i v zahraničí. Záštitu nad projektem Čtrnáct klenotů v srdci Evropy převzaly Asociace Krajů ČR, agentura Czechtourism a ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška. 

Foto: Jiří Herman

Zdroj: Česká Miss 2010


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka