Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Feng shui

11. 10. 2010 | Péče o tělo

Každý člověk touží po úspěchu. Po úspěchu v kariéře, rodině, partnerství, úspěšném udržení zdraví, komunikaci s dětmi, po přátelství … Těmito věčnými tématy se zabývají lidé již od pradávna. Ve starověké Číně bylo dlouhodobým pozorováním toto  „umění života“ dovedeno k dokonalosti. Byla vypracována jasná pravidla chování, pohybu, bydlení a stravování, která provázela člověka po celý život. A tato pravidla byla natolik úspěšná, že je uplatňujeme dodnes.


Vždyť každý z nás už jistě slyšel, nebo osobně vyzkoušel mnohé z této široké nabídky – jistě znáte fytoterapii, akupunkturu, baňkování, feng shui, čínskou medicínu, qigong… A také již dobře víme, jak zázračně umí tyto metody pomáhat. V oblasti bydlení lze dosáhnout skvělých výsledků metodou Feng shui. Z vlastní zkušenosti víte, že jsou prostory, ve kterých se cítíte uvolněně a příjemně, jiné na vás působí spíše stísňujícím dojmem. Ve svém okolí máme lidi, kterým se jakoby zázrakem daří vše na co sáhnou a jiné, které provází jen problémy, zdravotní potíže a nedostatek.


prirodaTyto rozdíly jsou způsobeny rozdílnou kvalitou energie, její hojností, nebo nedostatkem. Tyto kvality – bohatství energie, nebo její nedostatečnost a vyčpělost se projevují v těle člověka, stejně jako v jeho obytném prostoru.
Skvělé je, že kvalitu energie ve svém prostoru můžete aktivně ovlivnit. Vhodnými úpravami svého životního prostoru můžete dosáhnout až zázračných změn ve svém životě. Stejně jako zdravé a silné tělo nám dobře slouží a spolehlivě nás provází životem, tak také silný a zdravý prostor prospívá všem svým obyvatelům.


Zdravý prostor nám dává dostatek síly a energie pro práci, péči o rodinu, aktivní trávení volného času, vytváření hodnotného partnerství … Protože to vše a mnohem víc do kvalitního života patří. Stejně tak, jako šikovný akupunkturista zabodnutím jehličky aktivuje energetické proudy v lidském těle, tak správné uplatnění Feng shui a jeho „léčebných prostředků“ rozproudí energii prostoru. Právě proto bylo ve staré Číně umění Feng shui považováno za neoddělitelnou součást Tradiční čínské medicíny.


Tak jako čínská medicína do podrobností propracovala mapu meridiánů – energetických drah v těle, tak staří mistři Feng shui zmapovali energii našich obydlí a vnesli do nich vesmírný řád. Jasná pravidla Feng shui nás provádí prostorem, vedou nás jednotlivými životními oblastmi, jako například Zdraví a spokojenost, Láska a partnerství, Děti a rodina, Bohatství …  Vše s čím se v životě setkáváme, můžeme zařadit do některé z nich. Pro každou tuto oblast platí jasná pravidla, která nám říkají, které barvy, tvary, prvky a předměty jsou zde vhodné a které naopak škodí. A potom už záleží jen na nás, zda si přejeme, aby nás náš životní a pracovní prostor podporoval a vedl ke zdraví, lásce a úspěchu, nebo nikoli.


svetUmění Feng shui je velice obsáhlé a jeho studium je celoživotní. Zahrnuje práci s energií, barvami, tvary, prvky, čínskou kosmologii a řadu dalšího. Přesto můžete některá z jeho doporučení vyzkoušet sami. Tak nejlépe pocítíte jeho vliv a sílu. Říká se, že vstupní dveře jsou ústa domu. Přichází jimi většina energie, která dále ovlivňuje život všech obyvatel. Proto pro začátek zkuste posoudit kvalitu energie vašeho vstupního prostoru. Podívejte se na vstupní dveře – jsou čisté, bez škrábanců a skvrn? A co klika, funguje hladce? Panty nevržou? Výborně, můžete postoupit do předsíně. Je dost prostorná? Uklízíte boty do botníku, nebo ten, kdo přichází poslední zakopává o obuv ostatních obyvatel bytu? A co zrcadlo, neodráží vstupní dveře? Pokud ano, ochuzujete se o cennou energii.


Podívejte se, co vidíte jako první při vstupu do vašeho soukromí, je to váza s květinami, krásný obraz, nebo věšák zavalený oblečením? Jak jste dopadli? Věřím, že na jedničku. Tak teď už stačí jen zavěsit na vnitřní kliku vstupních dveří šňůru čínských mincí, aby k vám přivolaly hojnost a můžete začít pozorovat výsledky své práce.


Zdroj: Čínská medicína.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zaujímavé učenie
Obrázek uživatelky
profil
se mi kdysi dávno vyplnila. Četla jsem někde článek o tom, že kdo chce mít hodně peněz, měl by mít nad svým pracovním stolem obrázek valící se vody. S kolegyní jsme se tomu smály, nic méně ona mi koupila takový ten malý kýčovitý obrázek s vodopádem, jaké se prodávají na trzích. Ona před sebou zeď neměla a rezolutně prohlásila, že takovým blábolům nevěří. A co se nestalo - za 14 dní jsem dostala přidáno a ona ne. Její zklamání bylo veliké. Přesto tvrdila, že je to blbost. Když jsem odešla do důchodu, obrázek jsem si zabalila. Tak teď nevím - mám ho zase pověsit?
Obrázek uživatelky
profil
Já si tedy rozhodně nebudu nic věšet na kliku, aby to pak každý přivřel do dveří.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles