Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fenomén bezpečnostních dveří

10. 02. 2009 | Technika

Hlavním úkolem bezpečnostních dveří je vytvořit obtížně překonatelnou překážku nezvaným hostům na vstupu do našeho objektu. Stále důležitější součástí dotvářející celkové pojetí interiéru a exteriéru je i samotný design dveří a jeho prvky viditelné zvenčí a zevnitř objektu. Nepřehlédnutelným detailem jsou např. obvodové lišty z broušeného nerezu, které poskytují dveřím maximální odolnost a dlouhou životnost.

Moderní doba si ale kromě designu žádá a přináší propojení pasivní bezpečnosti ocelových dveří s aktivními prvky elektronické ochrany -  tzv. mechatroniku. Otvírání dveří pomocí karet nebo čipů a jejich přímé propojení s docházkovým systémem je dnes již samozřejmostí ve většině kancelářských budov. Tyto systémy vytlačují stále populárnější biometrické čtečky otisku prstu, které ve spojení s motorovou vložkou zamykají a odemykají dveře automaticky bez použití klíče.

Dveře

Takové ovládání bezpečnostních dveří není jen doménou komerčních prostor, ale stále více proniká do bytů a domů. Výhody jsou zřejmé – nelze ztratit klíče, nikdy nezapomenete zamknout a máte detailní přehled o pohybu v objektu. Rovněž odebrání „klíčů“ je otázkou několika sekund, aniž byste přitom museli danou osobu shánět.

Vysoká odolnost bezpečnostních dveří na trhu je dána ocelovou konstrukcí, oboustranným pancéřováním, až dvacetibodovým uzamykacím systémem a speciálními kalenými kryty zámků. K dispozici je i úprava s certifikovanou kouřotěsností. Bez problémů je také uplatnění dveří v exteriéru, vydrží totiž i nejnáročnější povětrnostní podmínky.

K dostání jsou i repliky historických dveří, které skrývají plnohodnotné bezpečnostní jádro a umožní řešení bezpečnosti v památkově chráněných objektech. Jsou však většinou vyráběny na zakázku, tudíž se do jejich ceny zahrnuje i tato výjimečnost, která ji mnohdy výrazně zvýší.


Zdroj: Next

Tereza Benešová
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !