Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Festival Benátská 2015 nabídne bohatý program i pro děti

23. 07. 2015 | Kultura
Vezměte děti s sebou na festival! To radí pořadatelé Benátské! rodičům, kteří se chystají od 23. do 26.7. 2015 dorazit do sportovního areálu v libereckém Vesci, kde se koná třiadvacátý ročník jednoho z největších českých open airů. Organizátoři nabízejí dětem vstup zdarma, příměstský tábor, hlídací koutek, dětskou zónu, písečnou pláž a další atraktivní program.

V rodinném duchu budou letos i některá netradiční festivalová hudební spojení, která na jiných akcích nelze vidět. „Například na novou stage Skutečná liga si odskočí ze svého vystoupení se Třemi sestrami Lou Fanánek Hagen, aby si zazpíval poprvé v kapele Ešus svého syna. Skupinu otce Wohnoutů Olega Homoly, která se jmenuje Try duby, přijdou podpořit jeho synové Matěj a Honza. Na našich pódiích se vystřídají i dvě generace rodiny Pavlíčků. Michal Pavlíček starší zahraje se Stromboli, jeho syn Michal Jr. zase s kapelou Gang Ala Basta,“ uvádí příklady ředitel festivalu Pavel Mikez.

Festival Benátská 2015 nabídne bohatý program i pro dětiFestival Benátská! 2015,
který se profiluje jako rodinný a mainstreamový, už před časem zveřejnil prvního zahraničního headlinera Helloween a jména české domácí špičky včetně Davida Kollera, Chinaski nebo Mekyho Žbirky, nabídne i další populární interprety jako jsou Aneta Langerová, Michal Hrůza, Vladimír Mišík, No Name, Lenny či Václav Neckář. Již brzy organizátoři navíc ohlásí dalšího zahraničního headlinera.

Chceme dát lidem vědět, že jsme otevření rodinám, proto jsme poprosili interprety, kteří u nás hrají, aby se propojili i na pódiu v netradičních hudebních spojeních,“ vysvětluje spolumajitel Benátské! Petr Pečený. Bratři Matěj a Honza Homolovi díky tomu přijdou pokřtít tátovi Olegovi a jeho kapele Try Duby nové CD v rámci písně Vožrali se kuchaři. „Tu jsem napsal s mýma klukama a výtvarníkem Markem Doušou už před patnácti lety. Zatím na žádném albu sice nevyšla, ale na koncertech bývá hodně úspěšná. Hrál jsem ji s řadou kapel a samozřejmě i s Wohnoutama, bigbítově i unplugged, a také s naší rodinnou kapelou Los Homolos. Na Benátské! předvedeme verzi s Try Duby a Wohnouti určitě připojí nějakou legrácku, takže zase něco nového,“ komentuje hudebník a fotograf Oleg Homola.

Festival Benátská! 2015 – program:


Na novou stage Skutečná liga, která se zaměřuje na mladé kapely, přijde zase z hlavní scény frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen, aby podpořil svého syna Oskara a jeho skupinu Ešus. „Hostovat s Ešusem budu poprvé a asi ne naposledy a jsem na to zvědavý! Zřejmě nacvičíme společně jednu jejich píseň a Pijánovku, jakožto legendární sestří skladbu,“ popisuje Fanánek, který v kapele Ešus vidí  podobné jiskření, jako v Sestrách zamlada. „Ešus se mi líbí, texty jsou přímočaré, holky, pití, střední škola... Je to všechno nové a nezkomplikované penězi. Držím jim pochopitelně palce,“ říká Fanánek.

Do Česka vůbec poprvé přijedou Village People:


Když v roce 1978 vyšel, stačilo mu pár týdnů na to, aby se vyšplhal do úplného čela britské hitparády a v amerických žebříčcích bodoval na druhém místě. Za tu dobu se ho prodalo přes sto milionů kusů, stal se znělkou mnoha sportovních akcí po celém světě, během kterých davy lidí hláskují pohybem ramen písmena z názvu skladby. Navíc třeba světová hudební televize VH1 jej má stále na sedmém místě svých nejhranějších skladeb a dostalo se mu nespočtu coververzí. U nás se předělávky pod názvem Nájem zvedej zhostilo duo Těžkej Pokondr.

Řeč je o hitu Y.M.C.A. americké popové kapely Village People, která poprvé ve své historii dorazí do Česka. Jako další zahraniční headliner vystoupí v pátek na hlavním festivalovém pódiu třiadvacátého ročníku jednoho z největších českých open airů Benátská! ve sportovním areálu v libereckém Vesci.
 
Festival Benátská!, který je naplánovaný od 23. do 26. července, letos láká na rockové legendy Helloween a jména české domácí špičky včetně Davida Kollera, Chinaski, Mekyho Žbirky, Anety Langerové, Michala Hrůzy, Vladimíra Mišíka, No Name, Lenny či Václava Neckáře.

Při výběru dalšího zahraničního headlinera jsme kladli důraz na to, aby byl ze zcela jiného stylového spektra než Helloween, a aby jeho písničky lidé znali. Village People nám přišli jako skvělá volba. Jednak nikdy nehráli v Česku a navíc jejich singly Macho Man, Can’t Stop the Music, Go West, In the Navy, Sex Over a Phone a samozřejmě Y.M.C.A. už někdy slyšel snad každý,“ říká ředitel festivalu Pavel Mikez a připomíná, že kapela byla v roce 2009 dokonce zapsaná do Guinessovy knihy rekordů poté, když více než 44.000 lidí tančilo najednou na Y.M.C.A.

Přestože se nám předprodej vstupenek raketově zvedá, čísla 44.000 asi nedosáhneme. Každopádně lidé, kteří na Benátskou! jezdí, kapele bez problému připraví mohutnější odezvu, než měli v roce 2009,“ dodává s úsměvem Mikez.

Vystoupení Village People na Benátské! si nenechají ujít ani členové dua Těžkej Pokondr, pro které byla předělávka Y.M.C.A. v podobě Nájem zvedej, jednou z nejúspěšnějších skladeb. „YMCA od Village People byl diskotékový pilíř v dobách, kdy jsme sami chodili na diskotéky a koneckonců i v dobách kdy jsme dělali DJ. Tento legendární hit nešlo minout! Přijedeme se na Village People na Benátskou určitě podívat. Bude to retro jak hrom, ale chceme diskotékovou legendu vidět naživo,“ říká Miloš Pokorný.

Kapelu Village People dal dohromady v roce 1977 skladatel Jacques Morali, který skupině produkoval většinu hitů. Její členové jsou dodnes označování podle postav, které ztvárnili ve videoklipech, tedy: Alex Briley - G.I. voják/námořník, David Hodo – dělník, Glenn M. Hughes – motorkář, Randy Jones – kovboj, Felipe Rose – Indián a Victor Willis - policista/admirál. Kapela nahrála deset alb a poté se na čas rozpadla. V roce 2008 získala hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy (Hollywood Walk of Fame).

Festival Benátská! 2015 – limitované vstupenky:


Pořadatelé pouští do prodeje limitovanou edici VIP vstupenek. VIP vstupenka obsahuje celofestivalovou vstupenku pro jednu osobu, samostatný VIP vstup, parking zdarma, přístup do samostatné zóny v areálu s výhledem na hlavní scénu, samostatné toalety, velkokapacitní stan se sezením, bar s obsluhou, možnost setkání s umělci a obchodními partnery. VIP vstupenku je možné koupit přes festivalový web za 2.800 korun nebo v kamenných prodejnách za 2.990 korun.

Festival Benátská! 2015 proběhne ve dnech 23. do 26.7. 2015 a nabídne bohatý program pro děti i dospělé


Zdroj: Brainzone.cz
Foto: archív Olega Homoly

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !