Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Kolem světa startuje 23.3. 2013

23. 03. 2013 | Kultura
Ve dnech 23. a 24.3. 2013 se v Kulturním domě a Multikině Ládví bude konat již 20. cestovatelský Festival Kolem světa, který přivítá mnoho známých tváří. Cestovatelé a fotografové na festivalu představí své nejzajímavější cestovatelské zážitky ze svých expedic formou komentovaných projekcí a přednášek.

Např. přírodovědec Vladislav Lemberk na akci s názvem Festival Kolem světa 2013 uvede svou nejlepší projekci o Madagaskaru, za kterou byl před několika lety na festivalu odměněn bouřlivým potleskem a závěrečným „standing ovation“. Pepa Středa, vás zavede prostřednictvím panoramatických fotografií do Thajska.

Festival Kolem světa startuje 23.3. 2013Český horolezec Marek Holeček zaujme svou projekcí o výstupu na himálajskou osmitisícovku Nanga Parbat, fotograf Jan Březina představí fantastické barvy Austrálie, žraločí muž Richard Jaroněk uvede svou novou knihu o Africe, cestovatel Rudolf Švaříček představí své setkání s Dalajlámou a slavný cestovatel a etnolog Dr. Miloslav Stingl slovně okomentuje svou knihu Sex v pěti dílech světa.

Dalšími zajímavými projekcemi na akci s názvem Festival Kolem světa 2013 budou Madagaskar, Borneo, Namíbie, Patagonie, Nový Zéland, Austrálie, Peru, Čína, Venezuela, Grónsko, Lesotho, Etiopie a další. Největší zajímavostí festivalu bude cestovatelský tým fotografů a filmařů, kteří vyrazili s dvěma žlutými trabanty, polským fiatem a stařičkým motocyklem jawa 250 na cestu dlouhou přes 20 000 km napříč Jižní Amerikou.

V Brazílii projela výprava nejobtížnější cestu Amazonie - oficiálně uzavřenou silnici napříč deštným pralesem, obávanou BR319. „Občas to bylo na hraně, nebo spíš za ní... Propadli jsme se do shnilého mostu, vyprošťovali auta z jam, do kterých se vešla celá, a nakonec začalo pršet. Bylo to náročné, ale proto jsme to dělali, abychom ukázali, že když se chce, všechno jde,“ vysvětluje Dan Přibáň, proč je projetí právě tudy takový úspěch.

Festival Kolem světa 2013 obohatí i řada vystavovatelů, mezi nimiž nebudou chybět cestovatelské knihkupectví, neziskové organizace, rukodělné výrobky či exotická jídla.

Pro oslavu dvacátého festivalu Kolem Světa byl připraven i bohatý program exotických tanců z Indonésie, Kuby, Brazílie, Indie, Iráku, Egypta a Afriky.

Přijďte navštívit největší cestovatelský svátek -
Festival Kolem světa ve dnech 23. a 24.3. 2013


Zdroj, foto: Kolem Světa

Vendula Vrablová
Chytrá Žena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to zni moc pekneSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles