Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Porta 2010 – trampská, country a folk hudba

23. 06. 2010 | Kultura

44. ročník největšího soutěžního festivalu v oblasti trampské, folk a country hudby se bude konat 25. – 27. června 2010 v romantickém prostředí Lesního divadla Řevnice u Prahy.

 

Uskuteční se zde České národní finále festivalu PORTA, kde se mezi sebou utkají vítězové oblastních kol: Pětník z Prahy, Frýda & company z Plzně, Štastní a veselí z Prahy, Hana Vosátková z Liberce, Bob a Bobci z Hrobu,  Netřísk z Chodova, Kekit a Sqadra ze Strakonic, Klára Šimková a Markéta Hávová z Batelova, Špunt z Přerova, D.N.A. z Brna, Alibaba z Horky nad Moravou, Dobrá poloha z Ostravy, Aku z Adamova

 

Patronem letošní řevnické Porty se stal Jaroslav Samson Lenk, což mu umožňuje kromě hudební záštity také možnost doporučit a nanominovat  k vystoupení některého z nadějných písničkářů, kteří se nedostali přes síto celostátních kol do Českého národního finále.

 

Vítěz Českého národního finále získá tradiční keramickou Portu a k ní několik kvalitních cen, jako je kytara, nahrávka ve studiu, videoklip z vystoupení v Řevnicích. Tři vítězové budou nominováni na Mezinárodní Portu v Ústí nad Labem a doporučeni k účinkování na dalších festivalech jako např. Folkový kvítek, Trampský širák, Jihočeské zpívání.

 

Český rozhlas Praha letos opět nahraje soutěž i vystoupení hostů. Dvoranu slávy bude nově vysílat v neděli živě. Na Country Radiu se mohou posluchači těšit na živé pořady Porta na Country Radiu.

 

Porta již dlouho s citem překračuje žánrové hranice folku, country nebo trampských písniček a tak se zde setkáte i s osobnostmi jako Jaroslav Svěcený, Štěpán Rak či Mirek Kovářík.

 

Z programu:

V pátek 25.6. uslyšíte mimo jiné Vlak na Dobříš, Tempo di vlak, Wabiho Daňka a Štěpána Raka

 

V sobotu 26.6. nevynechte vystoupení Marien a vítěze Folkového kvítku. Dále si počkejte na Spirituál Kvintet, vítěze Porty 2009 – Zdeňka Hamříka, K.T.O., Jaroslava Svěceného, Mirka Kováříka, Ivo Jahelku, COP, Epy de Mye a Kvokál.

 

V neděli 27.6. se na Portě objeví Tomáš Linka, taneční skupina Caramella, Rangers Band, vítěz Porty 2008 Xindl X, Madalen, Karel Plíhal, Robert Křesťan a Hradišťan se souborem Notičky z Řevnic. 

 

Vyvrcholením letošního ročníku Porty bude kromě vyhlášení vítězů i nedělní speciální koncert Hodina Hvězd, kde zahrají a zazpívají Wabi Daněk, Stráník a spol. Tony Linhart, Jaroslav Samson Lenk či Helena Maršálková. Kdo hledá romantiku, skvělou hudbu, dobré jídlo a milá překvapení - najde vše na Portě v Lesním divadle v Řevnicích.

 

Kromě samotného koncertování se Porta zapojila do akce „Zasaď strom, ať máš kyslík na zpívání“, ve které pomáhá s výsadbou lesa v Řevnicích.

 

Město Řevnice najdete u toku Berounky při svazích brdských Hřebenů, 9 km jihozápadně od hranic Prahy. Jde o oblíbené letovisko, ale i vyhledávané bydliště lidí se zájmem o přírodu a romantickou krajinu.

 

Zdroj: Porta

 

Petra Nachtmanová

Chytrážena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles