Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Festival Songfest.cz startuje 12.2. 2015

12. 02. 2015 | Kultura
Songfest.cz  slaví čínský nový rok – startuje již ve čtvrtek 12.2. 2015 s Jaroslavem Duškem a Feng-yűn Song v pražské Akropoli, poté  míří do dalších měst. Okouzlující Jazz a šansony v podání Feng-yűn Song a Tria PUO, world music, balkánští hudebníci, čínské houslistky, tanečníci z Indonésie či umělci z Mongolska a Japonska, k tomu navíc jedinečná atmosféra a především duchaplný a laskavý humor Jaroslava Duška.

Tak bude vypadat ve čtvrtek 12.2. 2015 v pražském paláci Akropolis vítání nového roku podle čínského kalendáře na festivalu Songfest.cz. Hlavní večerní koncert začne v 19 hodin, ale již v 16 hodin odstartuje odpolední rodinný program.

Songfest.cz – 12.2. 2015 – program:


Festival Songfest.cz startuje 12.2. 2015Hned první festivalový večer vystoupí v paláci Akropolis mladá progresivní world music kapela Annuluku. Program dále láká na tanečníky z Indonésie, vyprávění příběhů ze Sibiře za doprovodu didgeridoo nebo vystoupení balkánského tria  Bavlna či dětského uměleckého souboru. „Propojujeme nejrůznější hudební žánry od východu po západ. Snažíme se vytvořit originální a pestrý mix nejrůznějších stylů a kultur, ale neztratit při tom intimní až rodinnou atmosféru,“ říká zakladatelka festivalu Feng-yűn Song. Sama zpěvačka Song vystoupí na každém z koncertů s Triem PUO s lidovými písněmi z Číny v jazzové úpravě.

Ve středních Čechách a na Moravě navíc jejich repertoár doplní i písně Antonína Dvořáka a Leoše Janáčka v českém i čínském překladu, za klavírního doprovodu Lenky Navrátilové. Na pódiu nebude chybět ani „duchovní kmotr“ festivalu, herec a mistr improvizace Jaroslav Dušek. „S Jaroslavem Duškem se kamarádíme a spolupracujeme přes dvacet let. Podstatně přispívá k duchaplnosti celého Songfestu.cz a svým vybraným unikátním humorem a naprosto otevřeným myšlením dokonale plní úlohu „mezikulturního komunikátora,“ doplňuje Song.

Songfest.cz potrvá vždy od 12. do 28.2. 2015 vždy od čtvrtka do soboty. Rozloučit se s rokem Koně a oslavit příchod nového roku Ovce za doprovodu hudby a dobré zábavy budou moci lidé v devíti městech - Čechách i na Moravě. Po úvodní Praze přichází Plzeň a Hradec Králové, pak se akce přesouvá na Moravu do Olomouce, Brna a Znojma a závěrečné tři koncerty proběhnou v Písku, Českých Budějovicích a Českém Krumlově. V jižních Čechách se nově v roli moderátora představí známý písničkář, spisovatel a světoběžník Jan Burian. Vstupenky je možné zakoupit na pokladnách kterékoliv z festivalových scén a předprodejní cena je přívětivá – pohybuje se od 180 – 250 Kč. Festival svou nabídkou oslovuje každoročně početné publikum, některé koncerty jsou již vyprodané Plzeň, Brno, Hradec Králové).

Bohatý večerní program ale není zdaleka to jediné, co Songfest.cz pro návštěvníky chystá. V Paláci Akropolis proběhne ve čtvrtek 12.2. 2015 od 18 hodin vernisáž výstavy tušové malby paní Xiaomei. Exhibici prací autorky, která trpí Parkinsonovou chorobou a pro níž je malování jakousi vlastní autoterapií, slavnostně otevře právě Jaroslav Dušek.

V každém z devíti měst se chystá také pestrý odpolední doprovodný program pro malé i velké. Od 16 hod do 18.30 se veřejnosti bezplatně otevře tzv. Pavilon her, jenž nabídne zábavu plnou kreativity i možnost relaxace. „Protože vítáme rok Ovce, budou si děti moci vlastnoručně vyrobit ovečky pro štěstí z pravé ovčí vlny. Děti rodiče si pod vedením našich lektorů a tanečnic budou moci naučit bubnovat nebo tančit ve stylu afro,“ vyjmenovává Song.

Chybět nebude ani stylové a zdravé občerstvení od vegetariánských pochoutek až po živou stravu raw food. Návštěvníci budou moci ochutnat kvalitní čaje z celého světa a naučit se taje správné přípravy čaje. Ve Znojmě pak přijde na řadu i ochutnávka vín.

Songfest.cz 2015 – festivalové scény:


čtvrtek 12. 2. Palác Akropolis, Praha
pátek 13. 2. Divadlo J.K. Tyla – malá scéna, Plzeň
sobota 14. 2. Divadlo Drak, Hradec Králové    

čtvrtek 19. 2. kino Metropol, Olomouc
pátek 20. 2. HaDivadlo, Brno    
sobota 21. 2. Znojmeská Beseda – štukový sál, Znojmo

čtvrtek 26. 2. Sladovna – galerie hrou, Písek
pátek 27. 2. KD Metropol, České Budějovice
sobota 28. 2. Městské divadlo ČK, Český Krumlov

Hlavní program (19:00) Songfest.cz 2015:


Feng-yűn Song, Trio PUO, Lenka Navrátilová (klavír 12.-20.2.) a hosté:
Jiang Weixi - čínská houslistka            (12.,14., 19.2. )
Carmina Clara - znojemský dětský sbor         (12.,19.-21. 2.)
Trio Bavlna - tři ženské hlasy balkanské hudby     (13.,14. 2.)
Pavlína Brzáková a lesní muž Dobromil- sibiřské vyprávění za doprovodu didgeridoo (13.-14. 2.)
Kintari - studio indonéských tanců         (12.-14., 26. – 28. 2.)
Létající koberec - léčivé rytmy             (19.-21. 2.)  
Mariba mama - afro-americké bubny         (12.,26.-28. 2.)
Hudební DUO z čínského rozhlasového uměleckého orchestru  (26.-28. 2.)
Annuluk - world music z Německa             (12. 2.)
Sluníčko - dětský umělecký soubor z Rokycan     (13. 2.)
Gantulga Bold - mongolská hudebnice         (20. 2.)
Munkhbaatar Zana – mongolský hudebník (20.2.)
Nao Higano - japonská pěvkyně         (21. 2.)
Hoang Thi Kieu Anh - vietnamská hudebnice     (21. 2.)

Doprovodný program Songfest.cz 2015  - Pavilon her (16:00 - 18:30)


•    Tvůrčí dílny pro děti a dospělé – hudebně hravé rytmy (www.afro.cz); ruční výroba - ovčí amulety (www.dobrodej.cz)
•    Výstava čínské tušové malby paní Xiaomei
•    Dobrá čajovna - ochutnávky kvalitních čajů;
•    Rawfood (www.rawstlinka), vegetariánské občerstvení Govinda a další přírodní produkty

Festival Songfest.cz startuje 12.2. 2015 v pražské Akropoli


Zdroj, foto: Songfest.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda