Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Hastrman

15. 09. 2019 | Televizní tipy
Baron de Caus se po letech strávených v cizině vrací na své panství v Čechách. Chce spravovat rodinné dědictví a najít klid pro svou ztrápenou duši. Rychtářova dcera Katynka ho ale od první chvíle provokuje svou krásou i nespoutaností. Nikdo ve vsi ovšem netuší, jaké tajemství před nimi baron skrývá.

Televizní premiéra koprodukčního snímku ČT. Ve filmu Hastrman hrají: K. Dobrý, S. Zmrzlá, J. Kolařík, J. Lábus, J. Maryško, D. Novotný, N. Lichý, V. Polívka, J. Khol, D. Dittrich a další. Scénář P. Hudský a O. Havelka. Kamera D. Marek. Režie O. Havelka (Premiéra)

Baron Johann Salmon de Caus z filmu Hastrman (K. Dobrý) se vrací se svým sluhou Franclem (J. Lábus) z cest po světě, aby obnovil důmyslnou soustavu rybníků na svém panství, kterou vybudovali jeho předkové. Jakožto člověk moderní, osvícený a zcestovalý, se přízemnímu životu místních zcela vymyká. Rád provokuje svoje okolí, učitele Vovse (J. Maryško) zakázanými knihami, faráře Fidelia (J. Kolařík) zase kacířskými řečmi o Pánubohu. Také má ale rád svůj klid, který se Hastrmanmu opakovaně snaží brát vlezlý nadlesní Kabelatsch (N. Lichý). Skutečný problém ale pro duši i srdce barona představuje Katynka Kolářová (S. Zmrzlá), krásná, bezprostřední a nespoutaná dcera místního rychtáře (D. Novotný).

Neuznává autority, je chytrá, zvídavá, tíhne k přírodě i pohanským rituálům stejně jako baron a stále víc podléhá kouzlu onoho výstředního boháče, co má jen jednoho sluhu a před zámkem upřednostnil bydlení v polorozpadlé chalupě na kraji vsi. Inteligentní a krásnou dívkou je okouzlen nejen baron, ale také snaživý učitel Voves a pátravý farář Fidelius. Nikdo z nich netuší, že baron je ve skutečnosti hastrmanem, který pod šátkem na krku skrývá žábry. Nikdo neví, že čím blíže je vodě, tím větší sílu má. Mrtvých během jednoho kalendářního roku přibývá, nikdo si je ale nespojuje s baronem. Ovšem oč víc se Katynka hastrmanovi citově přibližuje, tím více v baronovi rostou pochybnosti o něm samém. Má jí svěřit své tajemství a dočká se konečně skutečné lásky? Nebo ji má raději zabít stejně jako ostatní a zbavit se tak svého trápení?

Romantické drama Hastrman zasazené na český venkov první poloviny 19. století je filmovou adaptací stejnojmenného románu Miloše Urbana, který získal v roce 2001 Magnesii Literu za nejlepší prózu roku. Česká televize uvádí tento snímek v roce významných životních jubileí představitele hlavní role Karla Dobrého (*2. 5. 1969 – 50 let) a režiséra Ondřeje Havelky (*10. 10. 1954 – 65 let).

Film Hastrman můžete sledovat 15. 9. 2019 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Film Hastrman:

Film Hastrman
Film Hastrman
Film Hastrman
Film Hastrman
Film Hastrman
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !