Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Film Hranaři byl úspěšně dotočen

11. 08. 2011 | Novinky
Na středu 27. července připadl poslední z plánovaných třiceti natáčecích dnů a úspěšně skončilo natáčení politického thrilleru Hranaři.  Podle scénáře Oto Klempíře a Jiřího Hubáčka snímek Hranaři natočil Tomáš Zelenka, který tak v oblasti filmové režie debutuje.

Poslední klapka filmu Hranaři pak padla v pražské léčebně v Bohnicích, kde se natáčely ruské odposlechy. Autentickou atmosféru se podařilo vytvořit díky zodpovědnému přístupu architekta, stavby a produkce.

Specialitou této scény se stalo natáčení v dekoraci jedné konspirační místnost, kde sledovací prostředky, které se ve filmu objeví, připomínají  špionážní praktiky Velkého bratra ze slavného románu George Orwella 1984. Vlastně ani nevíme, kdo nás má jak na dlani, jaké jsou obrovské možnosti, jak najít člověka, jak ilm-hranari-dejdarodposlouchávat telefony, sledovat auta a „napíchnout“ e-mailovou komunikaci. Žijeme ve světě mobilů, počítačů, mailů, kamer, aut. Takže digitální stopu po sobě zanecháme takřka všude.

Návštěvníci bohnického parku se nestačili divit, když viděli skupinky vojáků v ruských uniformách,  jejich asistentky a tajné ruské agenty v civilu.

Film Hranaři se nyní přesouvá do střižny, připravuje se zvuková postprodukce ve spolupráci s autorem hudby Zdeňkem Mertou.

Hranaři je příběhem  dvou manželských párů - Hložovi a Slámovi, žijí poklidný podnikatelský i rodinný život. Hložová (Kateřina Brožová) se Slámovou (Vilma Cibulková)  mají agenturu s VIP hosteskami, Hlož (Saša Rašilov) šéfuje prosperující bezpečnostní agentuře a Sláma (Miroslav Etzler) vlastní úspěšnou stavební firmu. Sláma se rozhodne pro velkou hru – v soutěži o obří stavební zakázku naruší zaběhnutý systém, z  toků peněz už nebude „krmit“ nikoho dalšího. Do přípravy této vzpoury namočí i nic netušícího přítele Hlože. Odhodlaný Sláma však neodhadne, na jak nebezpečnou hranu vstupuje. Stavební zakázka je totiž životně důležitá pro Spolek pěti, kterým „slouží“ radní s přezdívkou Lulu (Jiří Langmajer). A Lulu musí zajistit, aby byl Sláma ze hry venku, za každou cenu. Rázem se ocitáme ve světě odposlechů, sledování, kompromitujících materiálů, likvidačních příprav a dokonce i nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nevěří nikomu. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše jakoby zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop (Jan Tříska). Proč a pro koho asi?

Nečekejte film o moralizování stávající společnosti, ale o tom, kdy jednomu film-hranari-etzlerz hlavních hrdinů povolí nervy a  vydá se na cestu, z níž  není návratu. Osobní vzpoura muže se mění v pomstu. Pomstu světu, společnosti, lidem.  Prvotní  domluvy a rozhovory  postupně nahradí  puška.

Do hlavních rolí filmu Hranaři obsadil Tomáš Zelenka Sašu Rašilova, Miroslava Etzlera, Vilmu Cibulkovou a Kateřinu Brožovou. Fakt, že jsou Etzler s Cibulkovou partneři i v soukromí je skvělá kombinace, která se ve filmu plně odrazila. Výsledkem je pak přirozený, civilní projev.

Dále se ve filmu Hranaři objeví Jan Tříska, Jiří Langmajer, Martin Dejdar, Milan Kňažko, Michael Kňažko, Václav Postránecký, Michal Dlouhý, Norbert Lichý, Radim Fiala, Vladimír Kratina , Jiří Korn, Michal Pavlata, Jana Bernášková, Zuzana Vejvodová, Martin Písařík, Karolína Ruppert , Eva Jasanovská , Kateřina Průšová  aj.

ZÁKLADNÍ INFORMACE
: film Hranaři

Režie: Tomáš Zelenka
Výkonná produkce: Michaela Flenerová
Scénář: Oto Klempíř, Jiří Hubáček
Kamera: Karel Fairaisl
Střih: Pavel Hrdlička
Make up: Sasha Isar
Kostýmy: Zuzana Straková
Architekt: Martin Martinec
Hudba: Zdeněk Merta
žánr: thriller
format: digitál technologie
stopáž: 96 min
lokace: ČR


Premiéra 1. 12. 2011

Zdroj: Falcon

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super obsazeníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
snad ho uvidím...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles