Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Můj pes Killer

19. 04. 2015 | Televizní tipy
Strhující příběh mladého skina a jeho bojového psa. Premiéra koprodukčního snímku ČT, který byl oceněn řadou prestižních festivalových cen. Ve filmu Můj pes Killer Hrají: A. Mihal, M. Kuruc, L. Filo, I. Bendová a další.

Drama Můj pes Killer je druhým celovečerním filmem scenáristky a režisérky Miry Fornay, který vznikl ve slovensko-české koprodukci. Děj dramatického příběhu ze současnosti je zasazen do kraje na moravsko-slovenském pomezí, kde se také – ve městech Skalica, Hodonín a jejich okolí – film natáčel. Jeho hlavním hrdinou je osmnáctiletý Marek (Adam Mihál), žijící s otcem alkoholikem na malém městě. Jediné autentické citové pouto má mladík ke svému psovi.

Markův život obrátí naruby odhalené tajemství jeho matky, která ho před lety opustila a zmizela. „Marek je sice antihrdina, ale mým cílem není vytvořit pouze černo-bílý charakter agresivního nedozrálého chlapce. Je to příběh o hanbě a hrdosti, která v Film Můj pes Killerpřípadě Marka vede k tragédii antického rozměru. Je to příběh o naší víře, proč v něco věříme a jak zpětně tato naše víra ovlivňuje naše životy,“ naznačuje autorka Mira Fornay námět filmu, kde všechny hlavní role ztvárňují neherci.

Mira Fornay, absolventka pražské FAMU a NFTS v Londýně (obor hraná režie) debutovala psychologickým dramatem Lištičky (2009), které bylo vybráno do soutěže Critic´s Week na MFF v Benátkách a úspěšně uvedeno na mnoha prestižních zahraničních festivalech.
Scénář Můj pes Killer byl vybrán na Berlinale 2010 pro Co-Production Market,  v roce 2009 získal slovenskou Cenu Tibora Vichty za nejlepší scénář a čestné uznání  a byl vyhodnocený jako jeden z nejslibnějších projektů (honorable mention) na Agora work in progress na 53. ročníku MFF v Soluni (Thessaloniki International Film Festival).

Poté, co film režisérky Miry Fornay Můj pes Killer získal hlavní cenu Tiger Hivos Award v soutěži 42. ročníku MFF v Rotterdamu 2013, přivezla si režisérka cenu za režii z 18. ročníku MFF v litevském Vilniusu. Film získal mnoho dalších ocenění, např. na 26. ročníku Finále Plzeň – Zlatý ledňáček za nejlepší celovečerní film nebo na 31. ročníku Filmfest München – vítěz v soutěžní sekci CineVision Award, zároveň s filmem Halley Sebastiana Hoffmana.

Film Můj pes Killer můžete sledovat 19. 4. 2015 od 22,10 hodin na ČT2!


Zdroj: Česká televize
Foto: Peter Procházka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Film Můj pes Killer:

Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
Film Můj pes Killer
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !