Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Rolling Stones - Sex, drogy a rock n roll

25. 06. 2008 | Televizní tipy
Hudební dokument Martina Scorseseho z koncertu legen-dární kapely Rolling Stones vznikl během dvou dnů na podzim 2006 v Beacon Theatre v New Yorku.
V roli hostů vystoupí také kolegové z poprockové branže: Christina Aquilera, Jack White či bluesman Buddy Guy.

První koncertní vystoupení si tato kapela odbyla již v roce 1962 v klubu Marquee. V roce 1971 vzniklo slavné logo s vyplazeným jazykem.
V Čechách zatím vystoupili pětkrát  (v roce 1990, 1995, 1998, 2003, 2007).

Rolling StonesMartin Scorsese je jedním z nejvýznamnějších současných amerických režisérů, který má na svém kontě řadu ocenění. Tím nejprestižnějším je ocenění americké filmové akademie Oscar za nejlepší film a nejlepšího režiséra roku 2006 za snímek Skrytá identita (The Departed). V roce 2002 získal Zlatý Globus za film Gangy New Yorku (Gangs of New York). V roce 2003 získal svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy. Mezi jeho další snímky patří: Letec (The Aviator, 2004), Kundun (Kundun, 1997), Zuřící býk (Raging Bull, 1980), Poslední pokušení Krista (The Last Temptation of Christ, 1988) a další.

Tímto snímkem byl zahájen letošní 58. Berlínský filmový festival a bude uveden na Filmovém festivalu v Karlových Varech.

Rolling StonesRolling Stones








HRAJÍ:

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ron Wood, Christina Aquilera, Buddy Guy, Martin Scorsese, Bill Clinton, Hillary Rodham Clinton, Aleksander Kwasniewski

Film Rolling Stones dokumentuje ohromující vystoupení kapely,
která je neoddiskutovatelně nejlepší
rock’n’rollovou kapelou všech dob.


Prvotní myšlenka na film se zrodila v hlavě frontmana kapely Micka Jaggera zrovna když byl s kapelou uprostřed turné Bigger Bang. Původně měl být film hlavně o samotném turné a měl zachycovat především jejich největší koncert vůbec, odehrávající se na pláži v Rio de Janeiru. „Na začátku jsem si představoval, že uděláme film o našem turné a protože jsme dělali v Riu na pláži ten velký koncert, tak jsem si myslel, že bychom mohli natočit právě ten. Velký koncert, milion lidí na pláži, to byla opravdu dobrá příležitost pro natočení spousty dobrého materiálu na film“ říká Jagger.


Rolling StonesRolling Stones














Film Rolling Stones by měl podle Scorseseho v divákovi při jeho sledování vzbudit dojem, že se nachází na nejlepším místě při vystoupení Rolling Stones na vrcholu  jejich kariéry.
„Podstatou pro nás bylo ujasnění, proč tento film vlastně točíme. Nedělali jsme kompilaci ani film o historii kapely. Dokumentů o kapele, ve kterých vidíte muzikanty s nástroji a lidi říkající jak se jim se Stouny krásně pracovalo, bylo natočeno nespočet ale touto cestou jsme jít nechtěli. Chtěli jsme zachytit především jejich muziku a jejich vystoupení, to pro nás bylo nejdůležitější,“ říká závěrem režisér Martin Scorsese.


PREMIÉRA: 7. července 2008
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: Shine a Light

Více se dozvíte také na webových stránkách www.shinealightmovie.com




Zdroj: Bioscop

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !