Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

15. 05. 2014 | Filmové novinky
 „Věci jsou tak, jak jsou a budou tak, jak budou.“ To je motto svérázného pana Karlssona, jehož životní příběh je bez přehánění pozoruhodný. Allanu Karlssonovi je 100 let a je hlavním hrdinou filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel.

V domově důchodců, kde v tomto věku tráví svůj zbývající čas, pro něj chystají velkou narozeninovou oslavu. Ale vitální stařík ještě nechce zůstat v bačkorách v křesle. Má docela jiné plány. Rozhodne se pro útěk. Poté, co vyleze z okna, se vydává na úžasný a naprosto nepředvídatelný výlet…

Shodou náhod se mu do rukou dostane kufr plný peněz. Než se naděje, má v patách gang zločinců, sem tam se objeví nějaká mrtvola a mezi společníky, které na své cestě přibere do party, je i velmi neskladná slonice. Kromě toho po něm samozřejmě pátrá policejní sbor v čele s nepříliš schopným komisařem.

Dobrodružný film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizelPro kohokoliv jiného by to bylo životní dobrodružství, ale s podobnými věcmi už má Allan bohaté zkušenosti. I když se nikdy nezajímal o politiku, byl nechtěně hlavním aktérem mnoha důležitých událostí 20. století. Bezděčně se podílel na vynálezu atomové bomby, stal se dobrým přítelem několika amerických prezidentů a mezi jeho další „známé“ se při jeho životní pouti zařadili i Stalin, Churchill, Mao Ce-tung nebo Kim Ir-sen.

Dobrodružný film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel je natočena podle stejnojmenného bestselleru Jonase Jonassona. Román byl vydán ve 40 zemích, prodalo se ho více než 8 milionů výtisků. V Česku vyšel v překladu Zbyňka Černíka v nakladatelství Panteon a za rok a půl se jej prodalo před 50 tisíc kusů. Film režiséra Felixe Herngrena s Robertem Gustafssonem v hlavní roli je snímkem s největším rozpočtem v historii švédské kinematografie.

Premiéra filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
je naplánovaná na 15.5. 2014


Zdroj, foto: Bioscop

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Knížka je super. Film ale zklamal.
Obrázek uživatelky
profil
na jeden "zátah", těžko říci k čemu ji možno přirovnat. Snad jen osudy Foresta Gumpa mne podobně zaujaly. Na film se těším, zatím ale většina filmových zpracování špičkových knih za předlohou dosti pokulhávají - uvidíme, žeáno?
Obrázek uživatelky
profil
Výborný film, tak dobře jsem se u filmu už dlouho nebavila.
Obrázek uživatelky
profil
Knížku jsem přečetla, pobavila jsem se, bylo to něco úplně jiného, než co jsem zatím četla. Můj vlastní film se mi doslova odvíjel před očima. Pokud je příběh ve filmu zkrácený a nevešla se do něj celá knížka, je to velká škoda a nechám si ho raději ujít. Nerada bych se zklamala jako s Šifrou mistra Leonarda - kniha perfektní, film bohužel ne.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem o klnížce slyšela chválu a pak jsem měla možnost jít na film, tak jsem ji využila a líbil se mi. Vtipnej. Kamarádka četla nejprve knihu, byůla nadšená a film se jí taky líbil, jen říkala, že v knížce je toho mnohem víc, takže ji mám stále v seznamu těch, co si chci přečíst.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles